Bodyguarzi angajaţi la negru

De Dan Birta
5Comentarii
Bodyguarzi angajaţi la negru
Unităţile de pază şi protecţie s-au aflat în atenţie Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Cinci persoane fără forme legale de angajare pe posturi de portecţie şi pază au fost depistate de ITM Bihor în urma controalelor efectuate în cadrul „Campaniei control protecţie şi gardă în 2016”, în domeniul relaţiilor de muncă, în perioada 18.04.2016-22.04.2016. În această perioadă au fost controlaţi nouă angajatori. Au fost sancţionaţi patru angajatori, fiind aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 32.500 lei.

„Au fost identificaţi doi angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate cinci persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei”, ne-a comunicat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.
Au fost dispuse 17 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Acestea se referă la neîncheierea contractului individual de muncă; întocmirea deficitară a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor privind munca de noapte referitor la acordarea sporului; neinformarea ITM Bihor despre utilizarea în mod frecvent a muncii de noapte.

Împreună cu Poliţia

Pe de altă parte, în cadrul acţiunii comune cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, în aprilie 2016, în domeniul sănătate şi securitate în muncă, au fost controlate 13 unităţi de pază şi protecţie. S-au aplicat 27 sancţiuni din care 25 avertismente şi două amenzi, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 8.500 de lei.

Au fost dispuse un număr de 27 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Acestea se referă la: lipsa protecţiei suplimentare la instalaţia electrică; lipsa lucrătorului desemnat cu pregătirea în domeniul sănătate şi securitate în muncă; lipsa avizului psihologic; lipsa deciziei de acordare a primului ajutor; neorganizarea serviciului intern de prevenire şi protecţie; neefectuarea evaluării riscurilor; neconformitatea dotărilor pentru condiţiile de izolare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor