Boeriu, la baionetă

La finalul conferintei de presa de luni, deputatul liberal Valeriu Boeriu a tinut sa transmita prin intermediul mass-media câteva întepaturi confratesti catre doi tineri politicieni bihoreni.

Astfel, deputatul Boeriu, medic de profesie, le-a pus diagnosticul de „uituci” social-democratului Claudiu Pop si democratului Mircea Matei pentru doua declaratii publice recente.
Catre deputatul PSD, care a acuzat Alianta ca face presiuni pentru a recruta primari si consilieri sociali-democrati, mesajul lui Valeriu Boeriu este urmatorul: „Domnul Claudiu Pop ar fi bine sa-si aminteasca numarul de primari si consilieri pe care i-a avut PSD Bihor la începutul guvernarii din anul 2000 si, apoi, cel din 2004”.


Claudiu Pop a tinut sa reactioneze la „întepatura” liberalului, întarindu-si ideea conform careia guvernantii îi iau la rost pe presedintii si vicepresedintii de consilii judetene ale PSD, în loc sa-si îndeplineasca programul de guvernare. În sprijinul spuselor sale, Pop a venit cu exemplul bugetului de 5% din PIB, promis de catre Alianta pentru învatamânt în campania electorala, procent care nu se regaseste în proiectul de buget pentru 2006.

„De gustibus”


Frictiunile din interiorul Aliantei au ascutit si mai tare sageata catre Mircea Matei, care a declarat despre noul director, Marius Chipurici, al Directiei de Tineret Bihor, ca „e mai frumos din profil decât din fata”.


„Credeam ca dl Mircea Matei e mai preocupat de frumusetea feminina. Dar sigur, gusturile nu se discuta…”, l-a întepat Valeriu Boeriu.
Schimbul de replici a aparut tocmai în urma disputarii sefiei Directiei de Tineret. „PNL, UDMR si PC îsi amintesc de protocolul încheiat pentru distribuirea posturilor de conducere în Bihor. Ciudat ca doar PD-ul are probleme de memorie”, a conchis Boeriu.

Cristian Horgos