Bogăţia „citită” în gunoaie

Bogăţia „citită” în gunoaie
DEVA – Dacă expresia „spune-mi ce gunoi arunci ca să-ţi spun cât de bogat eşti” este adevărată, se poate spune că nivelul de trai al devenilor a crescut. La această dată, devenii duc zilnic la containere peste 450 de metri cubi de gunoaie.

Cantitatea este cu 30% mai mare decât acum trei ani. Mai mult, numărul mare de ambalaje aruncate în punctele de colectare a gunoiului menajer i-a făcut pe reprezentanţii serviciului de salubritate să apreciaze că nivelul de trai al devenilor a crescut mult faţă de anii anteriori. „E clar că devenii trăiesc mai bine decât acum patru ani. O dovedesc din plin numărul mare de ambalaje de pachete de ţigări, sticle de băutură scumpă sau cutii de aparate electrocasnice” a declarat unul dintre reprezentanţii Serviciului de Salubritate.

Cu toate că gunoiul menajer se ridică zilnic, în jurul platformelor betonate angajaţii firmei de salubritate găsesc împrăştiate aproape întotdeauna diverse lucruri – ambalaje, folii de plastic, chiar obiecte de mobilier. Carmen Ailenei, directoarea firmei de salubritate devene, spune că în primul rând sunt de vină căutătorii prin gunoaie, care împrăştie gunoiul, câinii vagabonzi, care îşi caută hrana în pubele, dar şi vântul, care împrăştie mai ales ambalajele uşoare. Din acest motiv s-a decis amplasarea unor adăposturi pentru containere. Primele două sunt deja montate în spatele Sălii Sporturilor şi pe str. Duiliu Zamfirescu. Următoarele vor fi amplasate în zone periferice ale oraşului, pentru că acestea sunt considerate a fi afectate de vânturi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !