Boicot ALDE-PSD, în Consiliul Local Aleșd

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
4Comentarii
Boicot ALDE-PSD, în Consiliul Local Aleșd
Decizia de a lipsi de la ședință pune în pericol organizarea sărbătorii de 1 Decembrie, dar și proiecte ale orașului.

Validarea consilierului PNL, Costel Laza a fost obstrucționată, cel puțin pentru câteva zile, de consilierii PSD și ALDE din Aleșd. Opoziția din Aleșd pare să joace după aceleași reguli ca și liberalii la Consiliul Județean Bihor. Aprobarea indicatorilor tehnico -economici pentru opt proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, bugetul și validarea consilierului local PNL Costel Laza se aflau pe ordinea de zi a ședinței de vineri a CL Aleșd. Secretarul instituției a fost nevoit să suspende însă ședința din lipsă de cvorum, după ce consilierii ALDE-PSD au lipsit în masă. De patru luni, de la demisia unui consilier liberal, în Consiliul Local Aleșd e echilibru perfect: sunt opt consilieri care susțin proiectele primarului și opt consilieri în opoziție. Costel Laza e liberalul care urma să asigure majoritate simplă primarului Ioan Todoca.

„E Hallowen-ul PSD-ALDE”, a anunțat în stilul caracteristic primarul PNL Aleșd Ioan Todoca constatând lipsa în masă a consilierilor opoziției de la ședința de Consiliu local. Primarul nu s-a arătat impresionat de afrontul aleșilor PSD și ALDE și a trecut la discuții cu cei prezenți. Ioan Todoca a ales să vorbească relaxat cu cuplurile din oraș, invitate să fie premiate pentru nunta de aur. Nu a uitat să spună că valoarea premiului e cea stabilită de consiliul local. Primarul a explicat apoi consilierilor prezenți în sală ce se întâmplă, invitând pe cei care au onorat cu prezența la discuții. „Pe ordinea de zi se afla aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru 8 proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. A scăzut prețul la o licitație și acești indicatori trebuie comunicați la București. De asemenea, erau prevăzuți bani pentru școli, pentru asfaltări. Și bani pentru 1 Decembrie. În acest context e în pericol organizarea zilei de 1 Decembrie. Îl vom informa pe domnul Prefect ”, a explicat primarul. Ioan Todoca crede totuși că aleșii opoziției nu au vrut să vină la ședință pentru a bloca validarea consilierului local PNL Costel Laza, în condițiile în care unul dintre consilierii din Opoziție se afla în spital și echilibrul de forța de 8 la 8 era periclitat. „Sincer, mă așteptam să existe reciprocitate în această acțiune de validare. Aceasta fiindcă noi am validat deja trei consilieri din opoziție: doi consilieri PSD și unul ALDE”, a spus primarul Ioan Todoca. Șeful Primăriei Aleșd spune că a convocat o nouă ședință de consiliu pentru miercuri, 7 noiembrie. Dată la care, Ioan Todoca mizează pe prezența opoziției în sala de ședințe. În acest moment, toate deciziile care au nevoie de 2/3 din voturi pot fi luate în CL Aleșd, doar cu sprijinul ALDE-PSD. „Așteptăm aprobarea noului Cod Administrativ care prevede că majoritatea de 2/3 mai este necesară doar pentru hotărârile care vizează vânzarea/cumpărarea/schimbul de terenuri”, spune primarul Ioan Todoca.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor