Boicotează simularea la Evaluarea Naţională

De Crina Dobocan
Boicotează simularea la Evaluarea Naţională
Peste 50 de unităţi de învăţământ din Bihor au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională.

5.150 de elevi de clasa a VIII-a din Bihor vor susţine, azi, simularea examenului de Evaluare naţională. Cadrele didactice din 50 de unităţi de învăţământ din Bihor au optat să nu participe la simularea examenului de Evaluare naţională, care se desfăşoară în perioada 5-7 martie.

Dascălii au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ vizavi de soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic, după intrarea în vigoare a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Totodată, dascălii cer ca majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasări de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale şi susţin creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinţii să nu mai fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor. O altă nemulţumire este legată de rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional.

„Membrii de sindicat de la 50 de unităţi de învăţământ din Bihor au semnat că vor boicota activitatea. Avem şi cazuri de licee sau grădiniţe care au semnat pentru neparticiparea la simularea examenului de evaluare. Acestea nu sunt relevante, devreme ce nu au clase de gimnaziu”, a spus liderul Sindicatului din Învăţământ Bihor, prof. Ioan Ţenţ.

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română, are loc astăzi. A doua probă (Matematica) va avea loc în 6 martie , iar în 7 martie va fi susţinută proba de Limba şi literatura maternă. Pe 16 martie este programată afişarea rezultatelor. Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât în situații excepționale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !