Bolile hunedorenilor

Bolile hunedorenilor
Deva – În topul bolilor sunt: cele cardiovasculare, pulmonare, digestive, cancerul şi hepatitele. Infecţiile hepatice cu virusul B şi C constituie o ameninţare pentru hunedoreni. Se estimează că, în viitor, costurile pentru tratarea lor vor deveni o sarcină prea grea pentru sistemul sanitar.

Tratamentul pentru un bolnav cu hepatita C ajunge la 80 milioane lei vechi pe lună şi trebuie urmat între 6 şi 12 luni. Dacă nu sunt trataţi, bolnavii ajung la ciroză sau cancer hepatic.

Hipertensiunea arterială este o boală cu o prevalenţă foarte mare în populaţie, iar riscul indus de ea este cu atât mai mare cu cât este frecvent asimptomatică, şi rămâne deseori netratată.

Tratamentul recomandat de medic trebuie urmat cu rigurozitate, pentru că, în ciuda stării generale bune la început, o hipertensiune netratată afectează în timp inima, rinichii, creierul şi vasele de sânge.

Cancerul este o afecţiune care apare cu o incidenţă din ce în ce mai mare în ultimii ani şi a devenit a doua cauză de mortalitate în lume, după bolile cardiovasculare.

Rezultatele terapeutice în cazul neoplasmelor depind de stadiul în care este diagnosticată maladia.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase