Bolnavi uitaţi pe la uşi

9Comentarii
Bolnavi uitaţi pe la uşi
Intenţii bune dar numai pe hârtie. Astfel se poate spune despre dorinţa prefectului Ilie Bolojan de a asigura un program viabil la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

 Deşi în urmă cu două luni, când se făcea cunoscut proiectul de restructurare al sistemului sanitar bihorean, prefectul Bolojan promitea că va impune aici un orar funcţionabil între ora 7 dimineaţa şi ora 20 seara, în fiecare zi lucrătoare, realitatea este total diferită. Deşi pe fiecare uşă de cabinet sunt afişate frumos aceste intervale orare, medicii o ţin tot pe a lor. Aceştia abia îşi fac apariţia pe la ora 9 dimineaţa, când bolnavii sunt deja sătui de atâta aşteptat.

Aşteptându-l pe medic…

În urma unei sesizări făcute de către un bolnav, care a aşteptat marţi dimineaţa mai bine de o oră şi jumătate să-şi facă apariţia medicul specialist ortoped, reporterul Jb a verificat ieri dimineaţă modul în care medicii respectă orarul impus. Deşi fiecare medic specialist trebuia să fie acolo la ora 7, la ora 9, la multe cabinete bătea doar vântul. La Ortopedie, peste 20 de bolnavi aşteptau să vină cineva să-i bage în seamă. „Am venit şi ieri după masă, dar nu era nimeni, acum aştept de pe la 7 şi jumătate dar tot nimic. Este o mare bătaie de joc. Eu trebuie să vin însoţită că nu pot singură. Trebuie să se facă ceva”, spune contrariată o pacientă. Toţi bolnavii din jurul ei o susţin în cele spuse. „Eu m-am trezit de la ora 5 dimineaţa pentru că am venit de la Salonta şi am mâna luxată. Sper totuşi să vină cineva că nu mai pot de durere” se plânge încă o bolnavă.

Nici în faţa cabinetelor de Oftalmologie lucrurile nu stăteau mai bine. Aproximativ 30 de bolnavi aşteptau venirea medicului. „Ni s-a spus că o să vină pe la 9. Acum aşteptăm, dacă am putut sta două ore, mai putem sta una” face haz de necaz un bătrânel.

Măsuri drastice

Cum a aflat de cele întâmplate, dr. Tiberiu Bondar, manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, s-a interesat cum stau lucrurile. „Medicilor care nu şi-au respecat programul, li se va cere o notă explicativă, pentru a se cunoaşte motivul pentru care nu au fost la cabinet. Nu se mai poate tolera aşa ceva. Dacă nu-i interesează policlinica, asta e. Nimeni nu-i obligă să vină” afirmă dr. Bondar. Nici dr. Ladislau Ritli, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Bihor nu s-a lăsat mai prejos. „Voi discuta şi eu cu dr. Bondar, pentru a vedea ce măsuri trebuie să luăm. Bolnavii au dreptate. Este inadmisibil ca aceştia să fie ţinuţi pe la uşi ore în şir”, conchide dr. Ritli.

Viorica Borz9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor