Bolnavii de cancer, în stradă

Reactualizat la:
2Comentarii
Bolnavii de cancer, în stradă
Bolnavii de cancer din România au protestat, astăzi, în faţa Ministerului Sănătăţii. Aproape 300 de bolnavi din toată ţara au cerut autorităţilor să faciliteze accesul imediat la tratament a tuturor pacienţilor.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer au solicitat eliminarea procedurilor de aprobare a tratamentelor, de către comisiile de specialitate din cadrul Caselor de Asigurări de Sănătate, proceduri care duc la întârzierea accesului la tratament. Aceştia au mai cerut asigurarea calităţii vieţii pacienţilor prin acces gratuit la tratamente suplimentare, consiliere psihologică şi asistenţă socială. Printre revendicări se numără şi accesul la servicii medicale de specialitate şi de calitate, prin formarea de noi specialişti în oncologie medicală, nu de medici internişti cu pregătire de 4 luni în acest domeniu.

În România există aproximativ 370.000 de bolnavi de cancer şi doar 250 de medici oncologi. Statisticile arată că de la un an la altul numărul bolnavilor de cancer din România creşte. Dacă în 2001 erau înregistraţi aproximativ 290.000 de bolnavi, doi ani mai târziu numărul a crescut cu 30.000.

În prezent, reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de cancer susţin că pe listele medicilor sunt înscrişi 370.000 de bolnavi, dar că numărul real ar fi dublu. Explicaţia este că mulţi bolnavi nu se înscriu pe listele medicilor, iar unii dintre ei nici măcar nu ştiu de ce suferă. Oricum, chiar şi după statisticile oficiale, România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul deceselor provocate de cancerul de col uterin. În anii trecuţi, în medie 1.800 de românce au murit cu acest diagnostic, iar ritmul de îmbolnăvire este îngrijorător. Numai în 2004, au apărut peste 3.300 de noi cazuri de cancer de col uterin. În acelaşi an, 40.000 de români au murit de cancer.

Presa străină scrie astăzi despre problemele pe care le au bolnavii de cancer din România. Publicaţia The Independent susţine că bugetul alocat anul acesta de autorităţile de la Bucureşti pentru bolnavii de cancer este foarte mic în comparaţie cu alte ţări. În timp ce România a alocat pentru acest an 65 de milioane de lire sterline, Marea Britanie a cheltuit, în 2005-2006, 4,3 miliarde de lire sterline pentru tratarea bolnavilor de cancer.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor