Bolojan a inaugurat Consulatul de la Castellon

1Comentariu
Bolojan a inaugurat Consulatul de la Castellon
BUCURESTI - De azi, la Castellon (Spania) functionează un nou consulat al Romaniei, anunţă biroul de presă al Secretariatului General al Guvernului. Consulatul de la Castellon va deservi cetatenii romani care locuiesc in Comunitatea Valenciana (provinciile Castellón, Valencia, Alicante).

Pana la deschiderea acestui consulat cetatenii romani erau deserviti la Barcelona, fiind nevoiti sa parcurga chiar si 400- 600 km pana la consulat. Deschiderea noului consulat reduce considerabil distantele pe care romanii trebuie sa le parcurga pentru a beneficia de servicii consulare.

Noul consulat va functiona cu patru ghisee si are un program de lucru cu publicul de 6 ore pe zi, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 15.00. Din datele comunicate de autoritatile spaniole, in comunitatea Valenciana sunt inregistrati peste 95.000 de romani.

Ieri, la Castellon a fost prezent si secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. Acesta s-a intalnit cu personalul consulatului si cu reprezentanti ai comunitatilor de romani din provincia Castellon.

Bolojan la Barcelona

Azi, Bolojan se afla la Barcelona, pentru a verifica respectarea masurilor dispuse in vederea imbunatatirii serviciilor oferite de consulatul Romaniei din acest oras, ne mai anunţă biroul de presă al SGG.

La consulatul de la Barcelona sunt in faza de finalizare lucrarile de amenajare si extindere a spatiilor de lucru cu publicul. Astfel, daca pana acum consulatul de la Barcelona functiona cu doua ghisee si un program de lucru cu publicul de 4 ore de luni pana joi, programul de lucru cu publicul se va mari la 6 ore zilnic, de luni pana vineri, si vor functiona patru ghisee. Incepand cu 4 februarie 2008, data de finalizare a lucrarilor, cetatenii romani vor avea acces in noile spatii, nemaifiind obligati sa astepte in strada pentru a avea acces in consulat.

Consulatul de la Barcelona ii va deservi in continuare pe cei peste 105.000 de romani inregistrati in regiunile Catalunia si Aragon.

Prin deschiderea consulatului de la Castellon, suplimentarea personalului si reamenajarea spatiilor de lucru de la Barcelona, si prin extinderea programului de lucru cu publicul, serviciile consulare vor fi mai accesibile cetatenilor romani care locuiesc in aceste regiuni ale Spaniei.

Servicii îmbunătăţite

Prin impunerea respectarii de catre personalul consular a unor proceduri clare si tremene scurte de rezolvare a solicitarilor, serviciile consulare oferite romanilor din tarile Uniunii Europene se vor imbunatati. Astfel, inscrierea actelor de stare civila (certificate de nastere si de casatorie) se va face la oficiile consulare in maximum 30 de zile, pana acum majoritatea acestor solicitari fiind indrumate catre autoritatile din tara. Aceasta procedura crea dificultati solicitantilor, intrucat timpul de rezolvare era de cateva luni de zile.

De asemenea, potrivit notei aprobate in sedinta de guvern din 30 octombrie 2007, cazierul judiciar se va elibera in maximum 20 de zile, iar pasaportul in 30 de zile.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor