Bolojan acuză sinecuri la Consiliul Județean

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
25Comentarii
Bolojan acuză sinecuri la Consiliul Județean
Liderul PNL Bihor evidențiază salarii luate de pomană la ADI Ecolect – structura ce ar trebui să gestioneze gunoaiele în tot județul. Și la Fundația Bihor – Hajdu-Bihar, deopotrivă.

Președintele PNL Bihor, primarul Ilie Bolojan, continuă să fie extrem de caustic la adresa Consiliului Județean ajuns, după opt ani de guvernare liberală, în mâinile adversarilor politici. Totul, în timp ce crește presiunea asupra consilierilor județeni PNL, pentru a vota bugetul județului, miercuri.

Bolojan acuză ceea ce el numește nemunca de la CJ Bihor și aduce la lumină timpii pierduți de administrația județeană în operaționalizarea sistemului de management integrat de la nivelul județului Bihor. Este vorba despre un proiect de 54 de milioane de euro – bani europeni – ce a presupus închiderea gropilor neconforme și punerea la punct a unui sistem județean, prin stații de colectare și sortare a deșeurilor și aducerea lor la stația mecano-biologică de la Oradea. „Activele sunt finalizate, în proporție de peste 90%, de la finalul anului 2016. Însă acest ADI Ecolect nu a făcut nimic!”, afirmă Bolojan, referindu-se la structura înființată de CJ Bihor în parteneriat cu toate primăriile din Bihor, pentru ca gunoaiele să nu mai fie aruncate peste tot, în lipsa educației și a operatorilor de salubritate. Câtă vreme există deja resursa materială, rămâne de văzut cum va fi gestionată resursa umană necesară ca sistemul să fie eficient.

Bolo: „Să le crape obrazul”…

„Cei 9 angajați (la ADI Ecolect – n.red.) nu au făcut decât să își ia salariile fără să facă aproape nimic. Le-am spus că ar trebui să le crape obrazul de rușine când la final de lună îți iei banii de salariu fără să faci nimic. Este valabil atât la o firmă privată, cât și la stat. Cred că este o rușine.

Dacă anul trecut bugetul de salarii la ADI Ecolect era de 83.000 lei, anul acesta bugetul propus este de 730.000 lei cheltuieli de personal. Adică de nouă ori mai mult. Pentru ca domnițele angajate acolo să se ducă să vadă stațiile de colectare a deșeurilor de la Ștei, de la Beiuș, de la Aleșd, de la Maghita, de la Salonta”, indică primarul de Oradea, cu trimitere către șefii acestora din PSD, UDMR și ALDE, partide devenite adversare ale PNL.

Bolojan dă un alt exemplu de sinecuri: „Fundația Bihor – Hajdu-Bihar. Este tot o formulă de a plăti niște oameni fără să facă nimic. An de an, sume importante se duc pe aceste cheltuieli de personal”, declară Bolojan, precizând că Primăria Oradea s-a și retras din această fundație, înființată cu CJ Bihor.

În timp ce Bolojan critică administrația județeană, subordonații săi din plenul CJ continuă să refuze votarea a numeroase hotărâri propuse de tridentul Pasztor – Mang – Bodea, profitând de egalitatea din plen, 17:17. Inclusiv bugetul județului, de care depind numeroase… salarii!

Consilierii județeni PNL – puși sub presiunea salariaților
Sindicaliştii de la DGSPC Bihor sunt nemulţumiţi că îşi primesc salariile doar în proporţie de 70%. Și alți angajați ai CJ își anunță participarea la ședința de buget. Angajaţilor Consiliului Județean și cei din structurile subordonate CJ le-a ajuns cuţitul la os. Consilierii județeni ai PNL sunt...25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor