Bolojan dă termene primarilor

Bolojan dă termene primarilor
Prefectul Ilie Bolojan vrea sa se asigure ca eventualele ploi abundente nu vor transforma Bihorul într-o Venetie la scara extinsa. În acest sens, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a trasat primarilor sarcini precise pentru a preîntâmpina inundatii nedorite.

De altfel, Bolojan a anuntat deunazi ca înca zece comune au fost dotate cu pompe de desecare, astfel încât lucrurile au fost puse la punct din aceasta perspectiva.
Edilii-sefi din judet au ca termen-limita data de 31 mai a.c., pentru revizuirea si completarea planurilor locale de aparare împotriva inundatiilor si gheturilor.

Amenzi la orizont?

Bolojan le reaminteste sefilor unitatilor administrativ-teritoriale ca, printr-un ordin semnat de el, emis în 23 ianuarie a.c., s-a dispus cuprinderea unor fonduri din bugetele locale pentru dotarea si echiparea cu mijloace tehnice de interventie a comitetelor locale.

„În cazul în care nu s-a procedat astfel (…), la prima sedinta a Consiliului Local veti proceda la rectificarea bugetului local, transferând sumele necesare pentru dotare de la alte capitole din buget, din venituri proprii”, se arata în documentul semnat de prefectul Ilie Bolojan.

De altfel, înaltul functionar public le da primarilor termene de realizare pentru asigurarea dotarilor: 28 aprilie a.c. Dupa expirarea acestui termen, reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta vor efectua verificari si, totodata, vor aplica sanctiunile prevazute de lege în cazul nerealizarii acestor obligatii legale, se arata în circulara Prefecturii.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !