Bolojan, despre prismele PNL: Primăria a procedat corect!

Prismă electorală PNL în zona Velenţa
Prismă electorală PNL în zona Velenţa
Primarul nu crede că Primăria a greşit să lase PNL să amplaseze prisme electorale, printr-o interpretare generoasă a regulamentului municipal.

Primarul Ilie Bolojan crede că Primăria nu a greşit cu nimic atunci când a interpretat într-un sens extrem de larg regulamentul municipal de afişaj şi publicitate stradală, pentru a servi intereselor PNL. Primarul subliniază că şi alte partide îşi pot amplasa asemenea panotaje electorale prin oraş. Doar că PNL a fost primul partid care a ştiut, a depus şi i s-a aprobat…

„Am ştiut de prisme, a fost o discuţie cu Arhitectul Şef. Ar fi fost incorect, dacă doar PNL ar fi putut să îşi monteze aceste prisme electorale. Dar cât timp Arhitectul Şef a sunat toate partidele…”, afirmă Bolojan, care nu crede că, permiţând PNL să amplaseze prisme electorale, Primăria ar fi procedat la „o chestie părtinitoare total”.

„Noi am depus o cerere şi aceasta a fost înţelegerea cu cei de la urbanism, că se va da posibilitatea montarii de prisme celor care doresc. Cererea am depus o luni, iar marţi s-a primit răspunsul… Are voie să monteze şi PSD dacă vrea să îşi pună prismă în oraş. Să depună o cerere la Primărie şi să monteze”, îi invita viceprimarul Florin Birta pe pesedişti, miercuri.

„Doamna Lipoveanu spune că PSD, UDMR, PMP au fost sunate, pentru a fi anunţate că li se va permite amplasarea de prisme electorale. Nu au fost informate în scris, din cauza timpului scurt. Din ce am înţeles, la PSD au vorbit cu dl Adrian Stângă”, ne transmitea Anca Grama, tot miercuri. Doar că Adrian Stângă a declarat pentru redactorul JB&BIHON că a fost sunat de la Primărie miercuri, înainte de conferinţa de presă a viceprimarului Birta! Aşadar, după ce cererea PNL fusese deja aprobată de Primărie, iar prismele electorale Cioloş – PNL fuseseră deja amplasate prin oraş.

Interpretare liberală

PSD acuzase că PNL a încălcat regulamentul municipal de afiş, propus şi votat recent chiar de administraţia locală PNL, prin care se interzice amplasarea afişelor publicitare de tip prismă, pe domeniul public şi privat, cu excepţia acelora care promovează turismul local şi a evenimentelor publice organizate de Primărie. Confruntată cu cererea PNL, Primăria a interpretat alegerile parlamentare într-un sens larg, considerând că este un eveniment co-organizat de Primărie.

Altfel, primarul Ilie Bolojan crede că, de fapt, prin acest subiect s-a făcut publicitate prismelor electorale ale PNL. „Altfel, poate treceau neobservate”, afirmă primarul, preşedinte al PNL Bihor şi secretar general al PNL.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor