Bolojan, faţă cu taximetriştii

5Comentarii
Bolojan, faţă cu taximetriştii
ORADEA - Câteva sute de taximetristi au fost prezenţi miercuri la întâlnirea cu primarul Ilie Bolojan, desfăşurată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Alături de Bolojan s-au aflat Dan Gherdan, responsabil de problemele taximetriştilor în Primărie, şi şefii Poliţiei Rutiere Bihor, respectiv Oradea, comisarii-şefi Dorin Sava şi Valentin Pănescu.

Gherdan a fost ţinta predilectă a reproşurilor taximetristilor pentru neregulile de până acum privind acordarea „bulinelor”, unii taximetristi cerând chiar plecarea funcţionarului din Primărie! Bolojan a vrut să contrabalanseze situaţia tensionată, promiţându-le celor din sală că de acum înainte Primăria va colabora cu taximetristii. „Am vorbit cu Serviciul Juridic şi vă spun că vom găsi soluţii în favoarea dumneavoastră”, la transmis primarul taximetristilor.

Acelaşi Bolojan a ţinut să le arate taximetristilor şi reversul medaliei, amintindu-le că au timp până pe 1 august să intre în legalitate: „Vă rog să le spuneţi şi colegilor care nu au autorizaţii că îi rog să nu se hazardeze, colegial vă spun, pentru că amenzile sunt mari şi le vom aplica”.

Bolojan i-a anunţat cu această ocazie faptul că Primăria a pus la punct deja o bază de date electronică accesibilă, în care figurează toţi taximetristii, astfel încât cei cu probleme vor putea fi depistaţi uşor, mai cu seamă că această bază de date va putea fi accesată şi pe portalul Primăriei (www.oradea.ro). „Culpa e comună, atât a firmelor care acceptă taximetristi fără autorizaţie, cât şi a şoferilor”, le-a atras atenţia Bolojan taximetristilor prezenţi.

Supărările taximetriştilor

Nu puţine au fost problemele ridicate pe un ton pe alocuri virulent de către taximetristi. Cei care au luat cuvântul din sală i-au adus acuze grave lui Dan Gherdan pentru felul în care acesta a gestionat problema acordării autorizaţiilor de taxi în anii trecuţi. Bolojan a vrut să-i calmeze pe taximetrişti, spunându-le în repetate rânduri că e şi el la curent cu ce a fost. În acelaşi timp, primarul a insistat ca discuţiile să se concentreze pe ce este şi pe ce va fi.

Taximetristii nu au uitat să-i arate edilului-şef şi problemele cu care taximetriştii se confruntă zi de zi. Între acestea se numără numărul mic de taximetre care pot să intre într-o staţie sau blocajele din trafic pe care le crează maşinile RER care în mod normal ar trebui să lucreze noaptea. De asemenea, taximetristii s-au plâns de faptul că maşinile şefilor de instituţii îi sfidează. „Poliţistul nu face nimica. Dacă îi atragi atenţia, te întreabă şi el: «Dar tu ştii cine e ăsta?»”, i-a spus primarului un taximetrist nervos. Nici Poliţia Rutieră nu a fost scutită: „Poliţiştii ne vânează pe noi, ăştia cu acte în regulă, dar pe ăia care lucrează la negru îi lasă în pace!”

Bolojan i-a asigurat pe cei prezenţi că e la curent cu problemele din trecut ce au persistat în relaţia dintre Primărie şi taximetristi şi le-a promis că va face tot ce ţine de persoana sa să rezolve şi supărările de zi cu zi ale taximetriştilor corecţi.
Călin Corpaş
calin.corpas@informmedia.ro5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor