Bolojan: „Ori sunt hoți, ori sunt proști!”

22Comentarii
Bolojan: „Ori sunt hoți, ori sunt proști!”
Candidatul liberalilor la Primaria Oradeaîndreaptă un deget acuzator spre edili, somându-l pe primarul Mihai Groza să oprească lucrările de reamenajare a spațiilor verzi din centru.

Conform documentelor prezentate de Ilie Bolojan, prețurile pentru materialul săditor și pentru manopera necesare pentru Parcul 1 Decembrie, Piața Unirii și Parcul Traian sunt umflate și de trei, patru ori față de prețurile de pe piața liberă.
„Ori sunt hoți, ori sunt proști!”, spune liberalul referindu-se la maniera în care angajații Primăriei și edilii au acceptat ofertele de la Dacardi SRL sau SC Ecohorticultura SRL, ambele înregistrate în București.
Dacardi Impex SRL a primit amenajarea Parcului 1 Decembrie, în contul a peste 1,5 milioane lei noi iar SC Ecohorticultura SRL a primit spre redecorare Parcul Traian și Piața Unirii, lucrări ale căror valori sunt de peste 464.000 lei noi respectiv peste 961.000 lei noi.
„O comparație a prețurilor acceptate de Primărie și a celor care se practică pe piața liberă arată că aceste amenajări peisagistice sunt un furt din banii publici”, crede Bolojan.
„Prețul la care Dacardi vinde Primăriei sămânță de iarbă este de șapte ori mai mare decât la prețul pe care l-a cumpărat”, acuză Bolojan. Dacardi a vâdut Primăriei iarbă la 3,57 RON pe metru pătrat, în condiţiile în care a cumpără sămânţa de la furnizor, la 0,48 RON/mp.
Mai departe, liberalul consideră exorbitant prețul pe care Primăria l-a acceptat, tot de la Dacardi, pentru un brad argintiu – de 22.230 lei noi. „200 de milioane de lei vechi pentru un brad ca și cei din pădure, oameni buni?!, se miră Bolojan. „Dacă dl. Mihai Groza stă la casă și și-a plantat un brad sau un metru pătrat de gazon, îi cer să facă publice prețurile. Ar falimenta dacă și-ar face grădină la aceste prețuri”, comentează Ilie Bolojan. În opinia sa și prețul acceptat pentru flori sau pentru scoarță decorativă este cel puțin dublu față de ce se găsește pe piață.
„Am sunat azi dimineață mai mulți importatori direcți pentru a vedea care sunt prețurile pe care le practică”, precizează liberalul de unde-i provin informațiile.
„Îi cer d-lui Groza să sisteze lucrările, să denunțe contractele, să facă publice toate documentele licitațiilor pentru amenajarea de spații verzi”, declară Ilie Bolojan. „Nu pot fi de acord cu activitatea „găștii din Primărie” – revine liberalul la o formulă preferată, care se poartă la maniera „după noi potopul”. Aștept să răspundă punctual la aceste probleme nu să vină cu povești despre răutăți”.
Bolojan susține că dacă nu va constata o oprire a lucărilor, se va îndrepta către Parchet pentru dreptate.
„Dacă nu le va opri administrativ, le poate opri penal”, precizează candidatul, exprimându-și speranța în decența contracandidatului său, Mihai Groza.

Cristina Ghilea22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor