Bolojan propune modelul Oradea pentru România

Bolojan propune modelul Oradea pentru România
Liderul PNL susţine că Cioloş şi PNL vor genera un Guvern ce va stimula munca, ca românii să se poată realiza în ţara lor.

„Bihorenii trebuie să ştie că nu votează doar o echipă de candidaţi sau alta, ci miza este cine va conduce România, cine ne va reprezenta la şefia Consiliul Uniunii Europene din 2019, alături de Iohannis şi în ce formă se va dezvolta ţara noastră. Vom avea de ales între o echipă bună de candidaţi a PNL şi între un prim-ministru sau altul. Cioloş a demonstrat că România poate fi condusă normal”. Citatul îi aparţine lui Ilie Bolojan care crede în parteneriatul cu premierul Dacian Cioloş.

Argumente pentru Guvernul Cioloş

Liderul liberal înşiră argumentele pentru „o relaţie cu un guvern partener”: „Toate primăriile din Bihor care au avut PNDL au primit bani pentru toate lucrările derulate în acest an; DN76, de ani de zile a fost o piatră de moară pentru cei din zona Beiuş – Ştei, iar cu sprijinul ministrului Buşe firmele au făcut progrese importante şi azi este un drum realizat în cea mai mare parte; în privinţa sălii de sport din Oradea, sub conducerea lui Dragnea, adresele noastre nu ajungeau la minister, căsuţa poştală era închisă, iar acum s-au realizat studiile de fezabilitate, s-au parcurs toate procedurile, iar săptămâna viitoare indicatorii economici vor fi aprobaţi prin HG; blocurile ANL, blocate ani de zile, azi se construiesc pe Calea Aradului; urmează să semnăm contractul pentru reabilitarea magistralelor de termoficare, faza a II-a; avem masterplanul de transport, centura de la Aleşd, legarea Oradiei la autostradă, toate aranjamentele interinstituţionale care permit conectarea Oradiei; în acest an, Guvernul Cioloş a permis printr-o colaborare onestă ca proiectele să fie deblocate şi să creeze premise pentru dezvoltarea viitoare, probleme vor fi rezolvate anii viitori”, enumeră Bolojan, care vede în Liviu Dragnea o ameninţare pentru Bihor.

Bolojan: Dragnea înseamnă regres

„Venirea Guvernului PSD cu Dragnea premier sau la conducerea uneia dintre cele două camere poate însemna un regres”, spune Bolojan, care acuză PSD pentru faptul că Primăria Oradea nu a primit suprafeţele ocupate de CET II, dar şi pentru decizia Curţii Constituţionale, ce a blocat, practic, referendumul Oradea+Sînmartin de anul trecut, o dată cu alegerile locale. „Azi, drumul spre Băile Felix este suspendat pentru că Primăria Sînmartin se gândeşte să mai multe puţin traseul ca să nu fie afectată o vilă sau alta, dar asta înseamnă sute de mii de euro în plus”, îşi varsă primarul năduful.

Bolojan blamează PSD şi pentru faptul că Ecaterina Andronescu ar fi blocat învăţământul profesional: „Acest Guvern (Cioloş – n.red.) a modificat legislaţia prin OUG, pentru a crea premisele înfiinţării învăţământului profesional şi dual. De anul viitor, din toamnă, toţi elevii care se vor înscrie la şcolile de meserii vor avea cazare, masă şi transport gratuit, iar cei din mediul rural, în loc de abandon şcolar în clasa a opta, au o şansă în viaţă”.

Pentru Ilie Bolojan, programul de guvernare al PSD este „o gogoaşă electorală” şi îl atacă pe Liviu Dragnea, afirmând despre acesta că nu poate fi un premier bun, în condiţiile în care judeţul Teleorman rămâne unul dintre cele mai înapoiate din ţară. „Modelele de dezvoltare sunt diferite – un Guvern PNL Cioloş înseamnă o Românie în care Guvernul creează condiţii în care fiecare român prin muncă, disciplină, perseverenţă să se poată realiza în această ţară. Votul pentru PSD înseamnă să păstrăm ritmul. Credeţi că prin aceleaşi metode patentate de 26 de ani încoace, cu aceiaşi oameni, România se poată dezvolta? După 12 ani în care Dragnea a fost preşedinte CJ Teleorman, mă aşteptam să se vadă ceva.

Sigur, s-ar putea să se crape mozaicul la Pasajul Vulturul Negru, să fie alunecări la Ciuperca, dar în spatele tău rămân nişte proiecte, un drum, un pod. În afara proprietăţilor personale, Teleorman are cel mai mare şomaj, peste 11% sunt în şomaj, procent dublu faţă de România. În Teleorman sunt cei mai mulţi asistaţi social. Peste 25.000 de oameni primesc ajutor social în România de peste 10 ani. Ajutorul social îi ţine prizonieri în această stare – o politică a PSD în toţi aceşti ani. Dacă (Dragnea – n.red.) nu a făcut nimic pentru judeţul său, ce va putea face în această ţară?”, întreabă Bolojan, care blamează promisiunile PSD: „Nu poţi să majorezi salariile din sectorul public şi să scazi taxele, nu este posibil nici în bugetul unei familii.

„Voi indirect PSD”

Noi, PNL, nu venim cu promisiuni pe care nu le putem onora, pentru că trebuie să ne întâlnim şi a doua zi cu oamenii. România poate progresa după modele de dezvoltare, Oradea poate fi un astfel de model, cu proiecte de infrastructură pentru a genera investiţii. Cu o legislaţie care să încurajeze munca şi să penalizeze nemunca, ca să creăm condiţii pentru mai mulţi angajaţi şi românii din străinătate să se întoarcă în ţară.

Un guvern normal poate mări aceste venituri aşa cum se cuvine – acesta este modelul PNL, nu un model populist. Îi îndemn pe cei care au încredere în mine să participe la votul de duminică, să voteze listele PNL şi îi asigur că dacă vom face guvernul, proiectele anunţate vor fi realizate în anii următori. Neparticiparea la vot înseamnă un vot indirect pentru PSD şi bihorenii trebuie să ştie acest lucru”.

Nu speculează cu Dâncu

Ilie Bolojan nu a vrut „să facă speculaţii” vizavi de posibila numire a lui Vasile Dâncu în funcţia de premier, în cazul în care niciun partid nu trece de 50%: „Noi îl susţinem pe Dacian Cioloş”. De asemenea, primarul Oradiei nu a putut da detalii dacă Guvernul actual va acorda Oradiei cele 30 de milioane de lei cerute pentru finanţarea CET. Bolojan: „Noi am trimis cererea”.77Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor