Bolojan şi PNL Bihor invocă „sperietoarea” Dragnea

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
8Comentarii
Bolojan şi PNL Bihor invocă „sperietoarea” Dragnea
Liderul PNL crede că un guvern Cioloş-PNL ar fi benefic Bihorului, în timp ce Dragnea e zugrăvit ca inamicul bihorenilor.

Circa 650 de membri şi simpatizanţi PNL au umplut marţi sala Casei de Cultură a Sindicatelor, la lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare. Preşedintele filialei PNL Bihor, Ilie Bolojan, le-a cerut liberalilor să muncească pentru ca PNL să trimită în Parlament cei doi senatori şi patru deputaţi de pe locurile socotite eligibile pentru PNL, în Bihor. Bolojan a avut un mesaj prin care evidenţia între diferenţele dintr-un guvern Cioloş, susţinut de PNL, şi un guvern PSD, cu Dragnea „sau o păpuşă de-a lui Dragnea” premier, care – este convins Bolojan – nu ar sprijini Bihorul. Subliniind cum ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, este prietenul Bihorului, Bolojan are o poziţionare drastică faţă de social-democraţii foşti aliaţi în 2012. „PSD spune: «Votaţi-ne pe noi, majorăm pensii, salarii, scădem taxe» şi îmi aduc aminte de exemplul acelui slogan, care spunea «stai liniştit, FNI lucrează pentru tine»”, subliniază Bolojan, care zugrăveşte echipa PNL Bihor pentru Parlament ca fiind una care are tot ce-i trebuie, fiind formată din trei categorii de candidaţi:

1. Oameni cu greutate în partid, ce ar urma să reprezinte filiala în grupul parlamentar – Gavrilă Ghilea şi Cornel Popa;

2. Deputaţi specializaţi în educaţie şi domeniul juridic – Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa;

3. Candidaţi noi – reputatul ginecolog Nicolae Suciu care, deşi trăieşte în Capitală, este din Bihor, respectiv avocatul Kiss Janos din Beiuş, actualmente consilier judeţean PNL.

Demografia, Cioloş şi Unirea

Ginecologul Nicolae Suciu a avut un discurs aplecat spre problemele de natalitate ale României, militând pentru ridicarea sporului demografic, educarea femeilor tinere ce nasc în adolescenţă şi centrarea societăţii pe mamă şi copil. Suciu a dat exemplul Poloniei, unde avortul este blamat, arătând că, deşi este un stat comparabil cu România, Polonia are circa 40 milioane de locuitori, plus o diasporă foarte mare. Despre Gavrilă Ghilea, Bolojan a afirmat că în timpul mandatului său ca prefect s-au modernizat DN 19 Oradea – Satu Mare şi DN 79 Oradea – Arad. Ghilea a mizat pe un scor bun al PNL, făcând apel la memoria cursei victorioase a lui Iohannis, din 2014, ce se cere repetată acum, în jurul imaginii lui Dacian Cioloş. „Trebuie să promovăm platforma România 100. Niciodată când stânga a condus nu s-a realizat un proiect important în judeţul Bihor, toate s-au făcut când a venit dreapta”, a precizat Ghilea. Pentru Cornel Popa, aducerea PNL la guvernare „este o datorie sfântă”, în ajunul sărbătoririi centenarului de la Marea Unire, „unde PNL a avut un rol primordial”. „Nu mergem acolo (în Capitală – n.red.) să tăiem frunze la câini, aşa cum fac unii, din păcate”, a afirmat Popa, referindu-se, fără să nominalizeze, la candidaţii PSD. Popa a avut un „dinte” şi împotriva UDMR, blamând mesajul electoral al politicienilor maghiari, care „ar salva Oradea de Bucureşti”. „Mesajul nu l-am înţeles, nici nu cred că este normal”, opinează predecesorul lui Pasztor Sandor la şefia Judeţului.

lansare-candidati-pnl-bihor-1 Florica Cherecheș ©

Schimbă Codul Muncii?

Florica Cherecheş are ca prioritate principală familia şi educaţia axată pe învăţământul profesional, un discurs ce susţine eforturile lui Bolojan din Oradea, pe partea şcolilor profesionale. Cherecheş o acuză pe fosta ministră PSD a Educaţiei că blochează acest tip de iniţiativă legislativă, în Parlament.

Deşi are o activitate de ordin juridic în Parlament, deputatul Ioan Cupşa a avut un discurs ce implică administraţia locală, arătând cum îşi doreşte „parcuri sau micro-parcuri industriale” în Ştei, Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd, Săcueni. Ioan Cupşa afirmă că şi-ar dori o cotă fiscală unică, de 16%, inclusiv pentru TVA, şi susţine, cel puţin declarativ, că este nevoie stringentă de sprijinirea, inclusiv prin ajutoare de stat, a investitorilor locali români, dublată de „clarificarea şi simplificarea Codului Muncii”.

lansare-candidati-pnl-bihor-2 Ioan Cupşa ©8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor