Bolojan vrea pământ!

12Comentarii
Bolojan vrea pământ!
ORADEA – Întors din Capitală, Ilie Bolojan a anunţat ieri că municipalitatea orădeană şi-a îmbogăţit fondul funciar, prin transferul unor terenuri din patrimoniul Statului Român în cel al Oradiei. Este vorba în primul rând despre un teren compact, de 121 de hectare, situat pe Calea Borşului, în apropierea hypermarketului Pic.

 Acest teren fusese administrat de către Staţiunea de Cercetare Pomicolă, iar printr-o Ordonanţă de Urgenţă emisă de Guvern miercuri, suprafaţa a fost trecută în patrimoniul Oradiei. Primarul Ilie Bolojan anunţă că o dată cu împroprietărirea Oradiei pe terenurile ce au fost administrate de către Staţiunea de Cercetare Pomicolă, problema retrocedărilor funciare în municipiu va fi rezolvată în proporţie de 90%. „În prezent sunt depuse la Primărie peste 400 de cereri, ce însumează 550 hectare de teren. O dată cu aceste transferuri de teren, Comisia municipală de fond funciar va avea la dispoziţie 526 de hectare. Astfel, vom putea să finalizăm în proporţie de 90% validarea reconstituirilor dreptului de proprietate. Astfel, aşteptarea multora va lua sfârşit şi vom putea stinge mai multe procese pe care le avem pe rol cu aceste persoane”, a declarat Ilie Bolojan.

 

 

 

În vizor, tancodromul!

Primaria Oradea a reuşit să-şi treacă în patrimoniu, prin bunăvoinţa Guvernului, şi terenul de 121 de hectare, pe Şoseaua Borşului, destinat amenajării unui parc industrial. Mai există însă un teren aflat în vizorul municipalităţii, pe amplasamentul fostului tancodrom, însă situaţia juridică a acestui teren nu a fost încă rezolvată. Bolojan a declarat ieri că cel târziu în luna octombrie terenul va fi transferat de la Ministerul Apărării Naţionale la Primaria Oradea, acesta intrând şi el în calculele amenajării unui parc industrial!

Mare parte din acel teren va fi dat în administrarea Primariei, iar o altă parte, mai mică, va rămâne în administrarea ministerului, urmând a servi drept bază de antrenament a Centrului de Excelenţă NATO, ce va funcţiona la Oradea. rii Parcului Industrial Oradea.

Printr-o Hotărâre de Guvern au fost transferate alte aproximativ 200 de hectare din patrimoniul Staţiunii de Cercetări Pomicole (SCP) către Oradea. Acestea vor fi folosite, potrivit lui Bolojan, pentru rezolvarea problemei retrocedărilor în Oradea. Astfel, această suprafaţă va fi pusă la dispoziţia Comisiei municipale de fond funciar. Alte 25,5 hectare au fost transferate de la SCP către Universitatea din Oradea, incluzând aici şi clădiri.

 

Calin Corpas

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor