Bolojan vrea Primăria

27Comentarii
Bolojan vrea Primăria
Ilie Bolojan (39 de ani) a fost membru PNL până în momentul intrării în corpul înalţilor funcţionari publici, în 2006. În prezent, Bolojan nu este membru în vreun partid politic. Video |

Din punct de vedere juridic, nu există nici o prevedere legală care să îl împiedice pe secretarul general al Guvernului să fie implicat într-o cursă electorală.

 

 

Ieri, Ilie Bolojan a făcut publică înscrierea sa în cursa pentru câştigarea Primariei Oradea, din partea PNL Bihor. „E un loc bun din care se poate vorbi despre Oradea”, şi-a motivat Bolojan alegerea Hotelului Vulturul Negru ca loc din care să-şi anunţe intenţiile. „Oradea are nevoie de schimbarea modului în care e administrată. Rămânerea acestor oameni care conduc acum Primăria Oradea ar duce la agravarea rămânerii în urmă faţă de reşedinţele de judeţ vecine, precum Cluj, Arad, Timişoara. Nu se mai poate merge pe această linie”, a declarat Bolojan, adăugând că încrederea de care se bucură în rândul orădenilor, potrivit sondajelor efectuate, îl obligă moral să candideze pentru funcţia de primar. „Am obligaţia morală să ofer o alternativă viabilă la ceea ce se întâmplă în Oradea. Am dovedit până în acest moment determinarea de a lua măsuri în folosul oamenilor şi de a lupta pentru interesele judeţului nostru”, a spus actualul secretar general al Guvernului.

 

„Împreună relansăm Oradea” este sloganul sub semnul căruia va sta campania lui Bolojan pentru câştigarea municipalităţii orădene. „Experienţa dobândită în mandatele de consilier local şi judeţean, de prefect al judeţului Bihor, precum şi cea de secretar general al Guvernului, cred că mă califică să candidez”, a apreciat Bolojan, care şi-a exprimat apoi în linii mari intenţiile sale pentru Oradea.

Ilie Bolojan: „Oradea trebuie să devină un oraş în care cetăţeanul să fie respectat, un oraş deschis investiţiilor şi dezvoltării economice, în care nu-ţi faci griji când te internezi în spital, un oraş în care sunt respectate tradiţiile, în care valorile familiei sunt cultivate, iar tinerii sunt sprijiniţi. Oradea trebuie să devină un oraş în care cei în vârstă au o bătrâneţe liniştită, o urbe sigură şi curată, în care nu-ţi faci probleme cum circuli şi unde-ţi parchezi maşina, un oraş cu şcoli şi universităţi puternice şi respectate. Autorizaţiile se vor primi la timp şi nu se vor da «atenţii»”.

 

„Nu vom fi nihilişti!”

Candidatul Bolojan susţine că că va duce o campanie pozitivă, bazată pe proiecte. „Nu vom fi nihilişti, însă vom spune şi cât au costat cele ce s-au realizat, ce s-a făcut şi nu s-a făcut bine şi ceea ce se putea face şi nu s-a făcut”, a atenţionat Bolojan, care a afirmat apoi că e conştient de faptul că pentru a reuşi în ceea ce şi-a propus, va trebui să lucreze cu oameni care au reuşit în domeniul lor de activitate. Candidatul PNL pentru Primăria Oradea a anunţat apoi că în luna aprilie va veni cu proiecte concrete pentru orădeni.

 

 

 

Ei îl susţin pe Bolojan

Ilie Bolojan a nominalizat ieri comitetul de susţinere a candidaturii sale, cu personalităţi din toate domeniile de activitate:

 

Dr. Hadrian Borcea (medic-şef al SMURD şi UPU)

Lucia Varga (secretar de stat în Ministerul Mediului)

Dacian Palladi (consultant financiar)

Dr. Gheorghe Carp (manager Spitalul Municipal)

Dacian Foncea (manager Spitalul TBC)

Traian Ştef (directorul Bibliotecii Judeţene)

Ioan Felea (prorector la Universitatea din Oradea)

Ion Simuţ (decan la Litere)

Nicolae Morgovan (preşedinte BNS Bihor)

Dorin Debucean (director general adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale)

Octavian Dan (director general Federaţia Patronilor Bihor)

Teodor Benţe (director tehnic Plastor SA)

Florian Sala (director general Mecord SA)

Lucian Chindlea (director al Inspectoratului de Stat în Construcţii)

Ernest Pafka (arhitect)

Ramona Novicov (critic de artă)

Ligia Mirişan (director la Direcţia Judeţeană pentru Cultură)

Mircea Mitran (director Şcoala „Oltea Doamna”)

Daniel Negrean (inspector şcolar)

Dr. Traian Adrian Duşe (medic chirurg, Spitalul Judeţean)

Dorel Tifor (profesor la C.N. „Emanuil Gojdu”)

Paul Iacobaş (director de programe de turism la CRSE)

Sebastian Văduva (decan la Facultatea de Management, Universitatea Emanuel)

Mihai Manea (consilier local PNL)

Adriana Du Plessis (director Casa Minunată)

Romulus Cosma (jurist)

Ioan Cupşa (avocat)

Calin Corpas27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor