Bonus atractiv la plata impozitelor

1Comentariu
Toate ghişeele au fost luni deschise pentru a face faţă valului de orădeni
Toate ghişeele au fost luni deschise pentru a face faţă valului de orădeni
Creşterea bonusului de la 5% la 8% la plata integrală a impozitelor a mobilizat destui orădeni.

Începând de la prima oră, Camera 14 din Primaria Oradea a fost asaltată de orădenii conştiincioşi sau atraşi de reducerea de 8% acordată contribuabililor care achită integral impozitele pe proprietati datorate pentru anul 2010, până la data de 31 martie 2010. Având în vedere numărul mare al persoanelor prezente, reprezentanţii municipalităţii au început activitatea de încasare la ora 8:00, înainte cu o jumătate de oră de începerea programului normal.

„Ştiu că dacă aş ţine banii în bancă, decât să-i plătesc în avans la Primaria Oradea, aş obţine o dobândă ceva mai bună decât bonusul de 8%. Dar diferenţa e mică şi vreau să mă iau de o grijă. Acum am banii, nu ştiu ce va fi la vară, când se încep plăţile la impozite pe semestrul doi”, ne-a declarat orădeanca Ana M., pensionară.

Contribuabilii îşi pot achita taxele şi impozitele către bugetul local, în zilele de  luni, marţi, miercuri, vineri, între orele 8:30 – 16.30, iar joi între orele 8:30 – 18:30.
Pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, orădenii îşi pot achita impozitele şi taxele locale şi prin unităţile  orădene ale CEC sau ale Direcţiei de Poştă. Pentru cei obişnuiţi cu Internetul există şi posibilitatea plăţii online, accesând site-ul Primariei Oradea www.oradea.ro – secţiunea Plăţi online, pe baza codului numeric personal sau a codului fiscal. Totodată, cuantumul obligaţiilor de achitat la bugetul local poate fi vizualizat accesând pagina de internet a Primăriei municipiului Oradea – www.oradea.ro – secţiunea Plăţi online, pe baza codului numeric personal sau al codului fiscal.

Şi datornici

Nu toţi orădenii sunt prompţi la plata obligaţiilor faţă de municipalitate. Zeci de mii de persoane fizice, dar şi juridice, au intrat în 2010 cu datorii de peste 25 de milioane de lei la bugetul local, reprezentând îndeosebi restanţa la impozitul pe proprietăţi imobiliare sau auto. Faţă de cei cu restanţe de 2-3 ani, municipalitatea a iniţiat proceduri pentru  execuţia silită.

Cristian Horgoş

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor