Bonus de maximum 8% la plata impozitului local

1Comentariu
Contribuabilii sunt momiți să-și plătească degrabă taxele și impozitele locale printr-o tombolă săptămânală. Premiul este un bilet de familie la aquapark.
Contribuabilii sunt momiți să-și plătească degrabă taxele și impozitele locale printr-o tombolă săptămânală. Premiul este un bilet de familie la aquapark. - © Foto: PMO
De luni, la Primăria Oradea se reia încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local.

Contribuabilii sunt așteptați în „piramidă” – Centrul de relații cu publicul, la ghișeele 5-7 și 21-27. De asemenea, plata impozitului local este posibilă și prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unităţile Direcţiei de Poştă precum şi prin unităţile C.E.C., conform programului (orarului) fiecărei unităţi.

Totodată, Primăria municipiului Oradea va porni din 14 ianuarie 2019 sistemul de plată online, prin card bancar, a impozitelor şi taxelor locale precum şi a amenzilor contravenţionale. Serviciul de plată online este accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro la secţiunea „Plăţi online” sau pe www.ghiseul.ro.

Bonificații reduse

De anul trecut, Primăria a redus bonificaţia pentru plata integrală a impozitului până la finalul primului semestru, de la 10 la 5%. A păstrat, însă, campania „Plăteste impozitul online şi câştigă o zi de distracţie la Aquapark Nymphaea”, menită să-i motiveze pe orădeni să plăteasca impozitul online.

Contribuabilii care își plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de 31 martie 2019, vor beneficia de bonificații, după cum urmează:

A. În cazul achitării la Primărie – sala ghișeelor, poștă, C.E.C., prin P.O.S. sau prin ordin de plată:

– 5% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
– 5% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
– 5% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice;

B. În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay”:

– 8% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
– 8% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
– 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice.

Pentru evitarea aglomerației la ghișeele de plată a impozitelor, Primăria municipiului Oradea recomandă cetățenilor să opteze pentru serviciile de plată online.

Premiu pentru taxe

Totodată, Primăria Oradea va premia și anul acesta persoanele care vor plăti online taxele și impozitele datorate pe anul 2019 până la data de 31 martie, acordând săptămânal prin tragere la sorți un voucher, constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea.

Această campania se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2019, prima extragere având loc în data de 25 ianuarie 2019.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor