Borduriadă pe Aleea Ştrandului

De Cristina Ghilea
7Comentarii
Borduriadă pe Aleea Ştrandului
La comanda Primăriei, constructorii s-au apucat de schimbat borduri defecte şi de aşternut noi borduri, „în unghi drept, cu rost de rigolă” pe Aleea Ştrandului, pe partea străzii de lângă Parcul Brătianu.

Pe acea porţiune, bordurile sunt din piatră, de regulă mult mai rezistente şi imcomparabil mai arătoase decât unele de beton.

Primăria a transmis motivul intervenţiei: „pe acea stradă erau mai multe denivelări în care, atunci când erau precipitaţii, stagna apa. Din acest motiv au fost necesare aceste intervenţii de corectare a situaţiei. Momentan s-au scos bordurile rupte iar acolo unde este necesar se pun chiar borduri cu scop de rigola, în unghi drept. Lucrările au scopul de a colecta apele spre gurile de scurgere, aşa cum e firesc. În final, dupa ce se va freza corosabilul se va turna un strat de uzura şi se va da o cotă”.

borduri-aleea-strandului-oradea-2

Cei care tranzitează frecvent zona, spre aquapark sau spre bazinul olimpic, reclamă că porţiunea de stradă suferă mai degrabă din cauza denivelărilor decât din cauza apei care băşteşte. „Dacă chiar vor să facă un bine, să tragă un covor asfaltic, mai ales că e strada care duce la aquapark şi vin inslusiv străini acolo”, crede Cemian Dorel.

De altfel, până la borduri, strada mai suferă şi din cauza „amenajărilor” din dreptul localului deschis pe dig, peste drum de parc. Maşinile din expoziţia improvizată pe fostul spaţiu verde – parcare – de fapt trotuar incomodează, de multe ori, atât traficul rutier cât şi cel pe bicicletă sau pietonal.

borduri-aleea-strandului-oradea-37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor