Box de calitate la Oradea

Dupa mai multe încercari esuate, orasul nostru a primit onoarea de a organiza în premiera Campionatul National de Box pentru seniori. La CN de box vor participa 110 pugilisti, printre care si componentii lotului national.

Turneul se va desfasura saptamâna viitoare (4-8 octombrie) la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, în organizarea Federatiei Române de Box, DSJ Bihor, AJ de Box Bihor si CS Crisul Oradea.

În conferinta de presa organizata miercuri la Sala Sporturilor, directorul CS Crisul, Ioan Alexandrescu, a precizat ca un rol important în primirea dreptului de organizare l-a avut Vicky Stanca, om de afaceri si tatal cunoscutilor pugilisti bihoreni Adrian si Amilian.

„Este o mare onoare pentru noi sa gazduim în premiera o competitie de asemenea anvergura. Boxul este un sport de elita si clubul nostru a avut rezultate deosebite gratie fratilor Stanca si al antrenorului emerit Mihai Miklos”, a spus Alexandrescu.

„Promotorul acestui campionat”, cum a fost numit Vicky Stanca de directorul DJS, Ionel Bungau, a precizat ca împreuna cu Distrigaz Vest va oferi premii consistente primilor patru clasati la fiecare categorie: locul I – 10 milioane lei vechi, locul II – 5 milioane, locurile III-IV – 3 milioane. În plus, antrenorii sportivilor clasati pe primul loc vor primi bonusuri financiare.

Intrarea va fi libera

Oradea va fi reprezentata de campionul national de tineret Amilian Atanca (69 kg) la una dintre cele mai disputate categorii. Exista posibilitatea ca la +91 kg sa concureze si Adrian Stanca, doar daca starea de sanatate îi va permite, el fiind afectat de gripa.

„Speram sa vina cât mai multa lume la acest campionat, mai ales ca intrarea va fi gratuita. Iubitorii boxului vor avea ocazia sa-i vada la lucru pe cei mai buni pugilisti români ai momentului, cum sunt Gheorghe Ionut, Viorel Simion sau Bogdan Dinu”, spune Stanca senior, care doreste ca fiul sau, Amilian, sa cucereasca o medalie si la seniori.

Lotul national olimpic antrenat de Francisc Vastag este format din 17 sportivi si va ajunge luni la Oradea, unde va fi cazat la Hotel Continental. Printre arbitrii care vor oficia la CN se numara si oradenii Alexandru Balaj si Ioan Fugaru.

Competitia va debuta marti, 4 octombrie, cu cântarul oficial si sedinta tehnica, iar între orele 16-20 se vor disputa primele doua gale. Miercuri si joi (orele 16-20) se vor disputa celelalte gale, vineri (orele 16-20) semifinalele, iar sâmbata (orele 13-17) finalele la cele 11 categorii de greutate.

Teodor Biris