Brazi la preturi acceptabile

1Comentariu
Brazi la preturi acceptabile

Apropierea Sărbătorilor de iarna este o perioadă propice pentru comercianţi, în special pentru cei de brazi. Dacă la alte capitole se mai fac economii, când vine vorba de brad doar foarte puţini sunt dispuşi să renunţe la el.

Achiziţionarea directă de la ocolul silvic este de departe mult mai avantajoasă, deoarece nu include adaosul comercial. Pe piaţa liberă, preţul se stabileşte în funcţie de cerere şi ofertă.
Chiar dacă bradul pleacă de la ocolul silvic cu un preţ minim de aproximativ 20 de lei, el se poate vinde la preţ dublu sau chiar triplu.

Pentru toate buzunarele

Direcţia Silvică Bihor poate recolta pentru acest an 2.930 de pomi de Crăciun. Dintre aceştia 780 sunt brazi şi 2.150 molizi. Însă aceştia nu vor fi tăiaţi toţi deodată, ci în funcţie de cerere.
Preţurile sunt aproximativ ca şi anul precedent. Astfel, un brad care măsoară între 70 de centimetri şi 1,30 metri se vinde cu 20 lei în vreme ce un molid cu aceleaşi dimensiuni costă 10 lei. Cu 25 lei poate fi achiziţionat un brad între 1,31 şi 2 metri iar un molid din aceiaşi categorie poate fi cumpărat de la Direcţia Silvică cu 15 lei.

Un brad cu o înălţime cuprinsă între 2 şi 3 metri poate fi achiziţionat cu 30 lei iar molidul cu aceleaşi dimensiuni cu 20 lei.

Pentru comenzile speciale, cu pomi de Crăciun peste 3 metri, preţurile pornesc de la 100 şi pot să ajungă până la 450 lei. „Astfel de solicitări de pomi de Crăciun avem de regulă de la

primării”, ne-a spus Liviu Laza Matiuţă, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Brazii Direcţiei Silvice vor fi livraţi de către ocoalele silvice din Remeţi şi Sudrigiu.
O variantă la brazii Direcţiei Silvice o reprezintă achiziţionarea unui brad de la firmele de amenajări. Brazii de aici sunt importaţi din ţările vestice, însă şi preţul lor este mai mare.
Ca în fiecare an, şi acum Direcţia Silvică împreună cu jandarmii şi poliţiştii vor supraveghea transportul de material lemnos, şi în special a pomilor de Crăciun, în vedererea combaterii braconajului şi a altor infracţiuni. 

S.Al.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor