Brazi tăiaţi ilegal

Brazi tăiaţi ilegal
Deva – Apropierea sărbătorilor de iarnă transformă tradiţia bradului de Crăciun într-una din cele mai bănoase afaceri. Pentru că nu aveau acte de provenienţă pentru brazi, şapte persoane au fost amendate.

Cumpărarea brazilor la preţuri mici şi vânzarea acestora apoi în pieţe la preţuri „de lux” este una dintre cele mai răspândite practici. Achiziţionarea directă de la ocolul silvic este mult mai avantajoasă, deoarece nu include adaosul comercial. Pe piaţa liberă, preţul va fi stabilit în funcţie de cerere şi ofertă.

Chiar dacă bradul pleacă de la ocolul silvic cu un preţ minim de aproximativ 15 lei noi, el se poate vinde la preţ dublu sau chiar triplu.

„IJJ Hunedoara alături de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, IPJ Hunedoara şi Direcţia Silvică Deva au acţionat pentru prevenirea tăierilor ilegale de material lemnos. Astfel, în ultima perioadă au fost aplicate şapte sancţiuni persoanelor care nu aveau documente care să justifice provenienţa brazilor, în valoare totală de 3.000 de lei”, declară purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, sublocotenent Nicolae Răducu.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase