Bregovic a încălzit Oradea

2Comentarii
ORADEA - Celebrul muzician Goran Bregovic a concertat pentru prima oară la Oradea, sâmbătă seara, în faţa unui public nu foarte numeros (circa 2.500 de persoane). Orădenii pe care ploaia şi frigul i-a speriat au avut de pierdut.   Goran Bregovic 20.09.2008 II  Goran Bregovic 20.09.2008 III VIDEO 1 Video VIDEO 2Video

În ciuda frigului pe care l-au avut de înfruntat, fanii muzicii balcanice s-au adunat în parcarea din Piaţa Independenţei înainte de ora începerii concertului, pentru ca în jurul orei 20:30, show-ul să fie deschis de Goran Bregovic şi orchestra „The Wedding and Funeral Band” (Orchestra pentru nunţi şi înmormântări).

Intrarea pe scenă a fost inedită, instrumetiştii orchestrei înaintând prin mulţime, oprindu-se din când în când să cânte. Prezentarea orchestrei a fost de asemenea nostimă „Suntem «The Wedding and Funeral Band». La înmormântări putem cânta oficial (atunci când moare… un oficial) sau putem cânta atunci când moare un om normal. Dar preferăm să cântăm la nunţi, aşa că vă rugăm… nu muriţi!”.

 

Melodii

 

În prima parte a concertului Bregovic a interpretat câteva din melodiile noului să album şi din opera sa Karmen (With a Happy End). Nu puţini au fost aceia care au cântat sau dansat alături de artist piese precum „Gas Gas”, „Mesecina”, „Ringe, ringe raya” sau „Ederlezi”, dovedind că fanii acestuia îi cunosc bine repertoriul.

Prin momentul „Artileria”, un cântec de pahar, Bregovic a făcut lumea să i se alăture. „Ştiu multe cântece de pahar, a spus artistul, dar asta îmi place mult. Vă rog să mă ajutaţi şi atunci când vă fac semn strigaţi „Artileria”. Deci voi începeţi să strigaţi iar eu o să beau”, a glumit Bregovic.

Concertul lui Bregovic a fost unul închegat, de un nivel care depăşeşte superlativul, de care publicul s-a bucurat extraordinar de mult.

Pe parcursul întregului show, care a durat o oră şi jumătate, sute de spectatori au „migrat” dintr-un loc în altul pentru a se afla şi pentru a-l vedea cât mai aproape pe muzician.

Publicul, care a aplaudat cu entuziasm după fiecare melodie interpretată de Bregovic, a cerut un bis, care l-a adus înapoi pe scenă pe cântăreţ. Acesta a mai interpretat piesa „Kalashnikov”, arie care a încheiat evenimentul. Piesa a fost scrisă ca o glumă atunci când au început conflictele în Iugoslavia „deşi nici un conflict armat, nu este o glumă”, a spus Bregovic. Acesta a fost ajutat de public după îndemnul „La atac!”, strigat după ce trompeta a intonat semnalul românesc de luptă.

 

Crina Dobocan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor