Broşuri pentru admiterea 2008

Broşuri pentru admiterea 2008
ORADEA – Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a pregătit de tipărire broşuri care conţin toate informaţiile legate de admiterea în liceu pentru elevii din clasa a VIII-a. Broşurile vor conţine informaţii legate de calendarul de desfăşurare şi organizare a admiterii în liceu şi chiar metodologia de admitere, dar şi oferta educaţională a liceelor, colegiilor şi şcolilor de arte şi meserii pentru această vară.

„Broşura este sub tipar şi va fi distribuită tuturor elevilor de clasa a VIII-a, după ce în prealabil am obţinut avizul Ministerul Educaţiei şi-a dat avizul pentru locurile alocate elevilor de etnie rromă”, ne-a informat Elisaveta Roşu, inspector de specialitate al IŞJ Bihor. Inspectoratul va tipări aproximativ 8.000 de broşuri despre admiterea 2008 astfel că acestea să fie disponibile şi pentru fiecare şcoală la comisiile din unităţile şcolare şi la comisia judeţeană.


Pregătiri anticipate
Pentru admiterea din acest an sunt aşteptaţi să participe la repartizarea computerizată un număr de 6.095 de elevi din clasa a VIII, cărora li se vor adăuga cei din alte judeţe. „În medie se înscriu cam 200 de elevi din alte judeţe, dar şi de la noi pleacă un număr cuprins între 40 şi 50 de elevi”, susţine Elisaveta Roşu.

IŞJ Bihor a organizat deja instruiri cu directorii şcolilor pentru a explica noutăţile aduse de eliminarea Testelor naţionale şi înlocuirea lor cu rezultatele la tezele cu subiect unic. De asemenea la momentul în care vor fi completate fişele de opţiuni, după susţinere tezelor cu subiect unic, elevii şi părinţii acestora vor fi asistaţi de un reprezentant al Consiliului de administraţie al şcolii.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !