Brutărie închisă la Giriş

Brutărie închisă la Giriş
Inspectorii OPC Bihor au fost şocaţi când au descins marţi la o brutărie amenajată de SC Meriotrum SRL în fosta haltă CFR din Girişu de Criş. Făina şi drojdia erau păstrate în congelator, pereţii erau acoperiţi cu mucegai, unele geamuri erau sparte iar angajaţii habar nu aveau de procesul tehnologic. Video

Agentul economic riscă o amendă de până la 30 de mii lei şi suspendarea activităţii până la remedierea deficienţilor, dacă măsura va fi agreată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) Bihor.

„În urma sesizării unui consumator am verificat condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic. Am mari îndoieli privind spaţiile de depozitare ale materiei prima. Făina şi drojdia erau ţinute la temperaturi de congelare, contrar recomandarilor producatorului. Majoritatea personalului nu are notiunea elementara legate de reţetă şi proces tehnologic. Toate aceste abateri de la legislaţie privind protecţia vieţii, sănătăţii, securităţii şi interesul economic al consumatorilor. Oficiul de Protecţie a Consumatorului Bihor a sancţionat contravenţional operatorul economic şi a sesizat DSVSA Bihor privind oportunitatea suspendării activităţii brutăriei”, a declarat Cristiana Bigan, şefa OJPC Bihor.

O parte din angajaţi, „aflaţi în perioada de probă”, nu aveau carnet de sănătate şi echipamentul de lucru prevăzut de lege.

„Cât priveşte produsele finite, atât pâinea, cât şi produsele de patiserie, acestea sunt etichetate total necorespunzător, mai precis fără a fi precizate toate elementele cerute prin legislaţia în vigoare!” – ne-a declarat doamna ec. drd. Cristiana Bigan.

Brutărie redeschisă în Oradea

Mai notăm că DSVSA Bihor a dispus redeschiderea brutăriei controlate vineri, 1 februarie, în spatele Pieţei Mari din Oradea. Aceasta după ce a ieşit la iveală că filmul făcut de un amator în interiorul brutăriei a fost o înscenare.

„Am semnale că acest individ racolează persoane din localitatea Voivozi de Şimian, pe care îi îndrumă să vină la noi la societate să ceară bani sub ameninţarea că în caz contrar fac reclamaţii la autorităţi şi mass-media cum că ar fi fost angajaţi fără acte legale. De asemenea, Poliţia mi-a confirmat că a fost condamnat doi ani pentru furt şi şase ani pentru înşelăciune. De-atunci şi-a schimbat numele după al soţiei”, ne-a declarat administratorul brutăriei.

„Pereţii au fost mânjiţi intenţionat cu cafea. Se văd urmele negre de scurgere de pe pereţi, ceea ce denotă că nu putea fi mucegai. Dealtfel, văruiala este tratată cu pentoxid anti-mucegai. Şi feliile de pâine au fost aruncate intenţionat pe jos, ca să inducă în eroare. Voi depune o plângere penală pentru şantaj”, mai declară administratorul orădean care a produs un nou fiolm despre condiţiile igienice din unitatea de producţie.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !