Brutarii amendaţi de CJPC

1Comentariu
Brutăriile au fost controlate de CJPC Bihor
Brutăriile au fost controlate de CJPC Bihor
70 de agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de peste 290.000 de lei.

Protectorii consumatorilor au verificat calitatea şi modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii, produselor de panificaţie şi produselor de morărit. Acţiunile de control au fost desfăşurate la 70 de operatori economici din care 17 acţiuni în Oradea.

„Principalele deficienţe constatate au fost nerespectarea condiţiilor prescrise şi declarate, lipsa buletinelor de analiză pentru produse sau materii prime, utilizarea de mijloace de măsurare, cântare fără verificare metrologică, comercializarea produselor având data durabilităţii minimale depăşită”, a precizat Sebastian Secoşan, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Verificaţi

În timpul acţiunii tematice de control s-au verificat 45.553 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie, fiind constatate abateri la nu mai puţin de 30.403 kg. „Celor 70 de operatori economici controlaţi li s-au întocmit 70 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni  contravenţionale în valoare totală de 291.000 lei”, a punctat Sebastian Secoşan. Din totalul de produse cu deficiente, 24.367 kilograme în valoare de 56.576 lei au fost oprite temporar de la comercializare, stabilindu-se termene pentru remedierea deficienţelor. De asemenea, 1.914 kg în valoare de 4.557 lei au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor