Bucureştenii construiesc noul terminal de la Aeroport

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
5Comentarii
Macheta noului terminal de la Aeroport
Macheta noului terminal de la Aeroport
Asocierea UTI Grup Bucureşti – Eldiclau SRL Bucureşti va realiza proiectarea şi execuţia noului terminal de la Aeroport.

După ce în decembrie 2016 reuşea să anuleze procedura de achiziţie simplificată iniţiată de Aeroportul Oradea, constatându-se erori şi omisiuni în studiul de fezabilitate realizat de Iptana SA Bucureşti, iată că UTI Grup SA Bucureşti reuşeşte acum să rămână câştigător definitiv al licitaţiei reluate, din primăvara acestui an. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile formulate de două asocieri conduse de două dintre cele mai mari firme de construcţii din Oradea. Este vorba despre asocierea S.C. Construcții Bihor S.A. Oradea –S.C. ICCO Energ S.R.L. Brașov–S.C. Transproiect 2001 S.A. București și asocierea S.C. Trameco S.A. Oradea–S.C. Vega 93 S.R.L. Galați–S.C. Consitrans SRL București. Cel de-al treilea ofertant respins tehnic – o asociere condusă de SC Construcţii SA Sibiu – nu depusese contestaţie. După decizia CNSC, toate cele trei oferte concurente pentru UTI rămân ca inacceptabile tehnic, astfel încât nici măcar nu au mai fost evaluate financiar. Prin urmare, oferta depusă de UTI Grup pentru construcţia noului terminal de la Aeroport, în valoare de 21,8 milioane de lei, devine definitiv câştigătoare. Valoarea estimată iniţial de către beneficiar era de 22,25 milioane de lei.

Promisiune: gata în 2018

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, în perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu asocierea UTI – Eldiclau. Termenul pentru finalizarea proiectării şi a execuţiei lucrării pentru terminalul II de la Aeroportul Oradea este de 12 luni de la data semnării contractului. Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor consideră că, prin noile zboruri ce decolează de pe Aeroportul Oradea şi prin creşterea continuă a numărului de călători, investiţia este pe deplin justificată. „Și la această lucrare reușim să ne încadrăm în termenii prestabiliți. Astfel, în 2018 vom pune la dispoziția călătorilor un al doilea terminal, modern și la standarde europene. Construcția este pe deplin justificată, având în vedere. Prin această investiție urmărim să devenim un centru important pentru cei care aleg să călătorească cu avionul”, declară Pasztor.

Începând cu sfârșitul lunii octombrie, zborurile Ryanair programate pe ruta Eindhoven - Oradea vor fi transferate pe graniţa germano-olandeză, la Aeroportul Weeze, situat la 80 de kilometri est faţă de Aeroportul Eindhoven. Motivul este dat de neînţelegerile dintre Ryanair şi Schiphol Group – c...5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor