Bucurestenii ne refac terminalul

14Comentarii
Bucurestenii ne refac terminalul
Singurul terminal al aerogării orădene va fi reabilitat de către o firmă din Capitală, în urma unei licitaţii electronice.

O firmă bucureşteană – Electrica Serv SRL Bucureşti – va moderniza terminalul AeroportuluiOradea. Electrica Serv SRL a avut oferta cea mai ieftină – 2.107.500 lei (fără TVA) – mai bună cu doar 500 de lei noi decât cea a celor de la Construcţii Bihor SA Oradea! Selina SRL Oradea a avut o ofertă mai scumpă cu 240.000 lei noi decât cea a câştigătorului.

Informaţiile ne-au fost furnizate de către Viorel Băican, şeful Biroului Achiziţii al Aeroportului. Procedura de achiziţie publică a presupus deschiderea ofertelor depuse în plic în faţa tuturor ofertanţilor, urmată de o licitaţie electronică, pe SEAP (www.e-licitatie.ro), ce s-a întins pe durata a 24 de ore. Licitaţia electronică a fost prelungită, totuşi, cu 32 de minute, ca urmare a ofertelor succesive făcute de către primii doi clasaţi, Electrica Serv şi Construcţii Bihor.

Licitaţie în orb

În timpul licitaţiei electronice, ofertanţii nu puteau vedea oferta concurenţei, ci doar poziţia pe care o ocupă într-un clasament al ofertelor. Acest tip de licitaţie e, practic, similar licitaţiilor de pe cunoscutul site de cumpărături Ebay. Proiectul tehnic pentru terminal a fost realizat tot de către o firmă bucureşteană, Iptana SA Bucureşti, pentru 35.000 lei noi.

“Nu ştiu de ce cei de la Construcţii Bihor nu au mai licitat, dat fiind faptul că diferenţa a fost atât de mică. Adevărul e că cei de la Bucureşti şi-au scăzut foarte mult oferta la cheltuieli indirecte şi la profit”, ne-a declarat Băican, adăugând că înainte de licitaţia electronică Selina avea cea mai bună ofertă, urmată de Construcţii Bihor şi abia apoi de Electrica Serv.

CĂLIN CORPAŞ

Greu cu studiul de oportunitate la Aeroport14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor