Bucuria Crăciunului

Bucuria Crăciunului
REŞIŢA - Ne apropiem cu bucurie de sărbătoarea Naşterii Domnului. Domnul Isus aduce întotdeauna bucurie. La venirea Domnului, cerul s-a unit cu pământul în cântece de bucurie. Îngerii au adus vestea bună a bucuriei, cea mai frumoasă veste care a fost adusă vreodată.

Acesta este motivul bucuriei noastre cu ocazia sărbătorilor: naşterea Domnului Isus. Bucuria însă, este elementul ce lipseşte din viaţa multora. Nu aţi observat că tocmai această bucurie lipseşte din inimile şi de pe feţele multora? Bucuria lipseşte chiar şi din viaţa multora care se numesc creştini. De ce oare? De ce se pierde din vedere elementul esenţial al sărbătorilor: bucuria salvării?

Sunt frumoase evenimentele organizate cu această ocazie, dar nu vrem să înlocuim adevărata bucurie cu nişte simple ritualuri şi să pierdem din vedere vestea cea mai bună despre cea mai mare bucurie adusă de îngeri. Iată ce spun îngerii în Cuvântul Domnului: „Dar îngerul le-a zis: nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul. Astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos Domnul!”.


Oamenii înţelepţi de atunci L-au căutat pe Domnul Isus, iar astăzi, oamenii înţelepţi fac la fel. Călăuziţi de o stea, magii pornesc să-L caute pe Înţeleptul de curând născut al iudeilor. Dar se abat din drum şi trec pe la Ierusalim, crezând că acolo ar trebui să fie. Spre surprinderea lor, nu era acolo şi au plecat mai departe. În Matei 2:9, Cuvântul lui Dumnezeu spune:

„După ce au ascultat pe împăratul, magii au plecat şi iată că steaua pe care o văzuseră în răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a apropiat, deasupra locului unde era pruncul. Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie!”.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase