Buget judeţean rectificat pentru DGASPC Bihor

De Călin Corpaş
Călin Puia
Călin Puia
Consiliul Judeţean şi-a rectificat bugetul, marti, în principal pentru ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, aflată în subordinea sa, să poată duce anul la bun sfârşit.

Acesteia i s-au alocat suplimentar 3 milioane de lei noi, pentru cheltuieli de personal. „Aşa a fost vorba încă de la început anului, că banii pentru fondul de salarii vor veni la rectificările bugetare. De aceea, nu am simţit niciun pericol”, ne-a declarat directorul general Călin Puia. Şeful DGASPC Bihor spune că de la anul, cheltuielile cu personalul vor fi mai mici, o dată cu finalizarea procedurii de externalizare a centrelor sociale. Din 21 de asemenea centre, doar opt au mai rămas în subordinea DGASPC Bihor. Printre acestea, şi centrul de la Cadea.

Călin Puia informează că pentru cele opt centre rămase la DGASPC urmează ca în perioada următoare să se parcurgă procedura de achiziţie publică. Aceasta se cheamă atribuire „prin dialog competitiv”, fiind derulată pe SEAP. O dată cu externalizarea centrelor către diverse ONG-uri, DGAPSC va transfera către organizaţiile nonguvernamentale şi personalul din aceste centre, adică circa 200 de persoane.

Dacă CJ Bihor a suplimentat fondurile pentru Direcţie, autoritatea judeţeană a tăiat, în schimb, banii pentru aparatul propriu (-380.000 lei), de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Tileagd (-150.000 lei), de la Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte (-56.000 lei), de la Colegiul Naţional T. Neş Salonta (-53.000 lei) şi sume mai mici destinate iniţial altor instituţii din învăţământ din judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !