Buget mai mare la CAS

ORADEA – După cum arată raportul primit din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, judeţului Bihor i-au fost alocate sume consistente pentru anul în curs, comparativ cu anul 2006. Fonduri CAS

Una dintre aceste creşteri substanţiale se observă în cazul serviciilor de asistenţă medicală primară, unde s-au alocat aproape 19 milioane de lei noi, cu 4 milioane mai mult decât prevederile de la finele anului 2006.

„Creşterea bugetului alocat se va reflecta în majorarea plăţilor către medicii de familie cu 40% pentru pacienţii înscrişi pe listele lor şi cu 6,5% pentru serviciile oferite acestora”, se face referire în comunicatul de presă primit din partea CAS Bihor. Şi fondurile pentru dispozitive medicale au fost mărite, judeţul nostru beneficiind anul acesta de aproape 2 milioane de lei.

„Vom putea onora astfel cererile făcute de bihoreni încă din anul 2005 şi vom limita în acelaşi timp numărul zilelor de aşteptare pentru cererile care vor fi înregistrate în 2007”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor, având în vedere că fondurile alocate în acest sens s-au triplat comparativ cu prevederile iniţiale din 2006. Serviciile medicale de recuperare a sănătăţii vor beneficia în acest an de peste 6 milioane de lei, cu 2 milioane de lei mai mult decât erau prevederile bugetare de la sfârşitul anului trecut.

Potrivit raportului întocmit de CAS Bihor, în anul 2007 se va asigura decontarea într-o proporţie mai mare a serviciilor de recuperare cu aproximativ 35 % mai mult faţă de 2006.

Asistenţei cu medicamente în tratamentul ambulator i-au fost acordate nu mai puţin de 50.250.000 de lei, cu 4 milioane mai mult decât la finele anului trecut.

 

Scăderi bugetare

Cât priveşte asistenţa medicală de specialitate în ambulatoriu, aceasta înregistrează o uşoară diminuare de fonduri, de aproximativ 200.000 lei, comparativ cu finele lui 2006.

Aceasta pentru că, potrivit conducerii CAS Bihor, în 2007 sumele aferente cabinetelor LSM şi TBC se suportă din bugetul de stat. Bugetul alocat acestui domeniu de asistenţă medicală va asigura decontarea tuturor serviciilor la valoarea minimă garantată a punctului per serviciu care a crescut în acest an de la 0,45 lei la 0,64 lei.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !