Buget mai mare pentru berbeci și țapi

De Simona Albinaru
1Comentariu
Buget mai mare pentru berbeci și țapi
9,8 milioane de lei în plus pentru achiziţionarea de berbeci de rasă şi ţapi de reproducţie.

Bugetul alocat pentru ajutorul de minimis acordat fermierilor români pentru cumpărarea de berbeci de rasă și țapi de reproducție a fost mărit de la 24 de milioane de lei la peste 33 de milioane de lei. „Având în vedere că suma rezultată în urma centralizării cererilor depășește suma prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 638/2016 și ținând cont de principiul nediscriminării beneficiarilor care îndeplinesc aceleași condiții de eligibilitate pentru accesarea schemei Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci/țapi de reproducție din rase specializate, este necesar să se suplimenteze resursele financiare necesare schemei. Diferența de 9.802.967 lei se asigură de la bugetul de stat”, argumentează ministerul de resort necesitatea creșterii bugetului.

Termenul pentru plata acestor ajutoare de minimis este 28 noiembrie 2016. Beneficiarii ajutorului de minimis sunt crescătorii de ovine și caprine. Beneficiarii trebuie să deţină minimum 60 capete femele ovine identificate și înregistrate în RNE, pe beneficiar, în vederea achiziționării de berbeci de reproducție din rase specializate, respectiv minimum 60 capete femele caprine identificate și înregistrate în RNE, pe beneficiar, în vederea achiziționării de țapi de reproducție din rase specializate.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 2.500 lei/cap berbec din rasă specializată şi maximum 2.500 lei/cap țap din rasă specializată. Rasele de berbeci de reproducție care se pot achiziționa de beneficiari sunt: Suffolk, Charollais, Ile de France, rasa de carne Palas, Texel, Cap Negru German, Hampshire, Merinofleisch, Merinos de Palas, rasa de lapte Palas, Lacaune, Friză, Awassi, Țurcană, Cap Negru de Teleorman, Ţigaie, Karakul, Blanche du Massif Central, Vendeen, Berrichon du Cherr, Charmoise, Rouge de l’Ouest.

Rasele de țapi de reproducție care se pot achiziționa de beneficiari sunt: Carpatină, Albă de Banat, Alpină franceză, Saanen, Boer, Murciano – Granadină, Nubiană, Nobilă Germană.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor