Buget rotunjit, dar drămuit

3Comentarii
Buget rotunjit, dar drămuit
ORADEA – Consiliul Local Oradea a votat ieri rectificarea pozitivă a bugetului municipalităţii, cu unele observaţii privind nereluarea unor cheltuieli tăiate la votarea pe 14 iulie a rectificării negative.

„Aş dori să revedem măcar bursele de excelenţă, pe care am fost nevoiţi să le sacrificăm, alături de alte cheltuieli sociale, la şedinţa din 14 iulie”, a observat consilierul PSD Ovidiu Mureşan, a cărui propunere a fost agreată de primarul Ilie Bolojan.

În ce priveşte solicitarea consilierului pedelistDorin Corcheş de a primi „procesele-verbale” ale continuării sau stopării finanţării activităţii unor ONG-uri, primarul Bolojan şi-a reiterat următorul îndemn către consilieri: „În şedinţele de Consiliu Local votăm sau nu punctele de pe ordinea de zi. Am atras repetat atenţia grupurilor din Consiliul Local să-şi trimită reprezentanţi în comisii, dacă vor explicaţii suplimentare. Dacă nu sunt interesaţi de comisii, Executivul nu are obligaţia să le dea detalii în plen”.

La insistenţele consilierului Corcheş, viceprimarul Biro Rozalia a promis că-i va înmâna procesele-verbale, explicându-i totuşi că s-a optat pentru continuarea finanţării ONG-urilor care au dovedit că aveau activitate în momentul rectificării negative.

Destinaţia banilor

Circa 75% din rectificarea pozitivă de 6,3 milioane de euro (provenită din majorarea preţului unui teren vândut firmei Tony Construct) vor fi cheltuiţi pe restanţele municipalităţii faţă de constructorii care au executat modernizări de reţele de apă, reabilitări de şcoli sau spitale.

De altfel, primarul Bolojan aşteaptă ca rectificarea de ieri să mai fie urmată de altele în acest an: „Sperăm să recuperăm de la Ministerul Educaţiei o parte din cei 6 milioane de lei cheltuiţi cu reparaţiile de şcoli. Am fost asiguraţi că dacă vor fi localităţi care nu şi-au consumat banii alocaţi, sumele vor fi redistribuite la Oradea. Iar de la bugetul central ar trebui să recuperăm prin intermediul Consiliului Judeţean măcar o parte din cele 25 de milioane alocate pentru modernizări de drumuri”.

Pentru datoriile Companiei de Apă Oradea se vor aloca 5,8 milioane de lei. „Finanţările ISPA sunt doar pentru extinderea reţelelor, nu şi pentru modernizare, aşa că înlocuirea ţevilor de azbociment, vechi şi cancerigene, se face pe banii Primăriei”, a explicat Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.

Alte sume vor merge către Clubul Sportiv Municipal, FC Bihor, subvenţii termice, reparaţii de străzi şi rate bancare.

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor