Buget suplimentat pentru „Casa Verde”

2Comentarii
Buget suplimentat pentru „Casa Verde”
Suma alocată judeţului Bihor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, a fost suplimentată. Dacă la începutul Programului „Casa Verde” judeţul nostru avea alocată o sumă de 3.045.392 de lei, acum această sumă a fost majorată până la 6.361.492 lei.

Această redistribuire a fondurilor s-a făcut ca urmare a faptului că în unele judeţe s-au depus foarte multe dosare, în vreme ce în alte judeţe interesul nu a fost atât de crescut.

Până în prezent bihorenii au depus 906 dosare dintre care 214 au fost analizate de către Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti (AFM), iar 186 au fost aprobate. „Cele mai multe solicitări sunt pentru panourile solare, pe locul al doilea în topul solicitărilor se găsesc centralele pe peleţi urmate de pompele de căldură”, ne-a spus Ioana Costa din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor. 

Solicitanţii a căror cereri de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul APM Bihor în Oradea, B-dul Dacia nr. 25/A de luni până joi între orele 8:30-12:00, 13:30-16:00, iar vineri între orele 8:30-12:00. După semnarea contractelor de finanţare cu AFM, beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită.

Renunţare

Conform ghidului de finanţare, se consideră renunţare la finanţarea aprobată neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare, respectiv publicarea pe site-ul AFM (www.afm.ro) a listei dosarelor de finanţare aprobată. Beneficiarii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune în termen de 10 zile de la afişarea pe site contestaţii la sediul APM Bihor sau un nou dosar de finanţare, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare.

După semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei, beneficiarii finanţării  vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare, până la data de 15.12.2010.

Factura depusă în vederea decontării trebuie să fie emisă înainte de data depunerii cererii de tragere şi după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă. Se finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevăzută în contract.

S.Al.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor