Bugetarii se pregatesc de greva

1Comentariu
Bugetarii se pregatesc de greva
Sindicatele din administraţia publică vor declanşa greva generală pe timp nelimitat.

Sindicatele bugetarilor au hotărât iniţierea procedurilor pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică. Hotărârea a fost luată de către Comitetul Director al Alianţei Sindicale a Bugetarilor SED LEX, în şedinţa extraordinară din 15 septembrie.

Revendicări

Bugetarii solicită revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25% şi renunţarea la disponibilizarea salariaţilor din administraţia publică, deoarece există o subdimensionare cu circa 12%. O altă revendicare este legată de aplicarea tuturor contractelor colective în administraţia locală conform principiul descentralizării administraţiei publice. Bugetarii mai doresc rediscutarea tuturor grilelor de salarizare din noua lege privind salarizarea personalului bugetar, precum şi acordarea veniturilor suplimentare din sumele atrase la bugetul statului din activităşi infracţionale şi de contrabandă descoperite de instituţiile competente ale administraţiei publice.

Data declanşării grevei generale la nivel naţional va fi stabilită de către Consiliul Unional al Alianţei SED LEX după ce fiecare organizaţie sindicală va obţine semnăturile membrilor de sindicat pentru declanşarea grevei pe timp nelimitat. Aceştia vor fi informaţi în prealabil cu privire la neplata salariilor pentru zilele în care vor participa la protest şi suspendarea din funcţie pe perioada grevei funcţionarilor publici. De asemenea, vor fi puşi în temă cu existenţa presiunilor din partea politicului şi cetăţenilor pe toată perioada acţiunilor de protest.
Acţiunea de protest va avea două componente.

În primele două zile de la declanşarea grevei generale salariaţii nu se vor prezenta la locurile de muncă şi vor sta acasă. Începând cu a treia zi, pe termen nelimitat, salariaţii vor picheta instituţiile, fără să intre în clădiri sau să desfăşoare vreo activitate.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor