Bugetarii, umflaţi la leafă

Deva – Funcţionarii publici vor beneficia de o majorare a salariilor cu 18% în 2007. Peste 3000 de funcţionari publici, câţi are judeţul Hunedoara, vor beneficia în cursul anului 2007 de o majorare salarială de 18 procente.

Prima majorare salarială va avea loc în aprilie 2007, de 7 procente, iar din octombrie majorarea va fi de 11%. Nu doar funcţionarii publici beneficiază de această majorare, ci şi întreg sectorul bugetar. Majorările propuse pentru 2007 reprezintă o creştere medie anuală a salariilor din sectorul bugetar de 7,5%.

Creşterile salariale se vor acorda diferenţiat pe categorii de personal. Astfel, personalul din învăţământ va beneficia de cea mai mare creştere salarială, respectiv de 7% în aprilie şi de 15% în luna octombrie. Pentru personalul contractual, funcţionarii publici şi personalul auxiliar judecătoresc, creşterea salarială din aprilie va fi de 7%, iar cea din octombrie de 11%.

Politiştii vor beneficia de o creştere a salariului cu 3% în aprilie şi cu 2% în octombrie, ţinând cont de modul în care au fost făcute creşterile salariale anterioare. Salariul personalului din domeniul sănătăţii va fi majorat cu 7% în aprilie şi cu 14% în octombrie. Pentru personalul militar, majorarea de 14,5% se va aplica începând cu luna ianuarie 2007.

„Creşterile salariale au ţinut cont de creşterea economică din ultimii ani şi de scăderea inflaţiei sub 5%, dar majorarea salarială trebuie să meargă mână în mână cu creşterea competitivităţii”, a subliniat premierul României, Călin Popescu Tăriceanu.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase