Bugetul oraşului, abia la anu’

ORADEA - Municipiul încheie anul în curs fără o proiecţie bugetară nouă pentru anul care vine. Conform edililor, proiectul de buget pe 2008 va ajunge sub nasul aleşilor locali, spre dezbatere şi aprobare, abia în februarie.

Până atunci, însă, sunt singure pe finanţare doar proiectele multianuale, începute anii trecuţi.

„Există un proiect de buget adoptat deja din 2007, având în vedere că în fiecare an se aprobă un buget multianual. Dar asta nu este suficient. Acum se lucrează la bugetul pe 2008”, ne-a declarat Emilian Sala, şeful Direcţiei Economice din Primărie.

Conform legii, bugetul local trebuie adoptat până cel mai târziu la 30 de zile de la stabilirea bugetului naţional, care are termen limită de aprobare sfârşitul lunii ianuarie. Totuşi, înainte de plecarea fostului primar Filip la Parlamentul European, Oradea avea un tablou al veniturilor şi mai ales cheltuielilor, de prin octombrie.

Multianual

„Anul trecut am făcut o imprudenţă şi am făcut bugetul înainte de bugetul naţional şi nu am ştiut pe ce alocaţii ne bazăm. Probabil că vom avea bugetul de venituri şi cheltuieli al Oradiei undeva în februarie, dar asta nu afectează proiectele multianuale”, spune Emilia Sala.

Între proiectele multianuale cu impact semnificativ pentru orădeni figurează reabilitarea străzilor dar şi reparaţiile capitale la unităţile de învăţământ.

Programul de reabilitare a infrastructurii rutiere, „confiscat” de SC Drumuri Orăşeneşti, în urma unui şir de intervenţii în instanţă, cuprindea 51 de străzi de străzi dintre care au fost asfaltate, predate şi recepţionate de Direcţia Tehnică din Primărie doar 35. „Restul trec pe bugetul 2008, ca program multianual. Între acestea figurează Ion Bogdan, Izvorului, Crivăţului, Crângului, H. Ibsen şi trotuarele de pe T. Vladimirescu, care vor prinde Revelionul 2008 în şantier de asfaltare dar şi Depoului, Oneştilor, Pescăruşului sau Micsandrelor, pe care turnarea covorului asfaltic nici n-a început din cauza lucrărilor la reţelele de canalizare şi alimentare cu apă”, spune Dumitru Fildan, şeful Direcţiei Tehnice din Primărie.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !