Bugetul pe anul 2008 se bazează pe şapte principii

Reactualizat la:
Bugetul pe anul 2008 se bazează pe şapte principii
Senatorii şi deputaţii au început astăzi dezbaterile în şedinţă comună asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2008. Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a prezentat, înaintea şedinţei, proiectul bugetului de anul viitor.

Premierul a menţionat că bugetul pentru anul viitor este constitut porind de la 7 principii funadamentale: menţinerea deficitului bugetar sub 3%, menţinerea politicii fiscale şi în special a cotei unice de 16%, scăderea fiscalităţii prin motivarea firmelor de a crea mai multe locuri de muncă, corelarea politicii salariale cu modalitatea de creştere a economiei româneşti, transformarea grijii pentru pensionari într-un elelment continuu şi concentrarea bugetului pe cele 4 domenii prioritare: educaţie, infrastructură, agricultură şi sănătate.

“Nu poţi cheltui mai mult decât produci!” au fost cuvintele premierului în momentul în care a început să prezinte primul principiu pe baza căruia este contituit proiectul de buget pentru anul 2008. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că intenţionează să menţină deficitul bugetar sub3%, mergând cu acelaşi deficit ca cel prognozat pentru anul 2007, şi nume 2,7%.

Cel de-al doilea principiu pe care se bazează proiectul de buget propus de Guvern pentru anul 2008 prevede menţinerea politicii fiscale şi în special a cotei unice de impozitare. Deşi proiectul de buget va fi dezbătut în parlament, iar senatorii şi deputaţii pot aduce diverse amendamente pe seaman acestuia, premierul a garantat că cota unică de 16% va rămâne “fundamentul indispensabil al politicilor fiscale”.
Unul dintre obiectivele principale ale bugetului este creşterea economică a României.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !