Bulevardul Dacia, în reabilitare

3Comentarii
Bulevardul Dacia, în reabilitare
Programul municipal de reabilitare a străzilor debutează, în acest an, cu Bulevardul Dacia. Artera rutieră a fost parcursă, nu de mult timp, de utilajele celor de la Drumuri Orăşeneşti, scoase din garajele firmei cu ocazia programului plombărilor de primăvară.

Munca la acest bulevard a început, în mod surprinzător, în dimineaţa zilei de sâmbătă, cu un detaşament întreg de muncitori în salopete şi mai multe utilaje deloc silenţioase, care „spărgeau” de zor liniştea riveranilor.

„S-a început cu frezarea integrală a asfaltului pe o bandă de pe un sens de mers. Pe alocuri, unde este nevoie, se va merge cu frezarea până la asfalt”, spune Dumitru Fildan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei. Acesta spune că în contul a 10 miliarde de lei, la cât este estimat costul acestui bulevard, ar trebui să se refacă covorul asfaltic pe ambele sensuri de mers, înlocuirea bordurilor unde este necesar şi amenajarea de coborâri de pe trotuar pentru persoanele cu handicap. „Noi sperăm să terminăm în două luni, chiar dacă termenul este mai lung de atât”, spune directorul.

Coridoare de dezvoltare

Lucrarea începută la sfârşitul de săptămână trecut este parte din programul municipal de reabilitare a infrastructurii rutiere pentru care municipalitatea a accesat un credit de 800 miliarde de lei.

Din acest plan destinat „coridoarelor de dezvoltare” mai fac parte lucrările din Centrul Civic, cu viitoarea giraţie de lângă Piaţa Agroalimentară Cetate, strada Primăriei cu giraţia de la intersecţia cu Bulevardul Decebal şi Calea Clujului, lucrare care va începe undeva în iulie. „Acolo este de făcut canalizarea pluvială şi menajeră, reţeaua de alimentare cu apă şi covorul asfaltic”, spune Fildan.

„E o ruşine”

Apreciind interesul municipalităţii pentru infrastructura rutieră, beneficiarii acestor lucrări critică, totuşi, modul în care au fost alese arterele ce necesită modernizare. „Categoric, Dacia nu este între cele mai stricate străzi din centrul oraşului. Aş zice, din contră, că e între cele mai bune. Dacă tot îi interesează pe cei din Primărie de drumuri, atunci de ce nu fac nimic cu strada Tudor Vladimirescu, că aia e o ruşine pentru oraşul ăsta şi e chiar sub nasul lor”, crede Kiss Arpad, şofer orădean.

În replică, Dumitru Fildan spune că reabilitarea străzii T. Vladimirescu, spre exemplu, nu intră în planurile Primăriei în acest an: „Este nevoie de lucrări ample la instalaţiile subterane. Poate va fi prinsă în vreun program anul viitor”.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor