Bune maniere la volan

De Alexandra Lăzureanu
Bune maniere la volan
Rutieriştii amintesc conducătorilor auto câteva reguli de comportament în trafic: astfel, pătrunderea unui vehicul într-o intersecţie este interzisă dacă prin aceasta se produce blocarea intersecţiei.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii cu vârstă de până la 12 ani pe scaunul din faţă, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore, în timpul deplasării pe drumurile publice. Se interzice oricărei persoane să arunce, să lase sau să abandoneze obiecte, materiale sau substanţe ori să creeze obstacole pe drumul public. Luminile de avarie se folosesc: când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă; când vehiculul se deplasează foarte lent şi/sau constituie el însuşi un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic şi când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat. Conducătorii de autovehicule, tramvaie sau mopede trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi şi în cazul în care această manevră este impusă de blocarea circulaţiei pe sensul de mers. De asemenea, claxonatul în zonele urbane este permis doar pentru evitarea unui pericol imediat. Utilizarea prelungită a claxonului pentru orice alt motiv, dovedeşte o elementară lipsă de educaţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !