Bunurile religioase, de patrimoniu, inventariate

Directorul Lucian Silaghi
Directorul Lucian Silaghi
Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniul Naţional Bihor continuă inventarierea bunurilor de cult mobile cu valoare culturală la unităţile bisericeşti din Protopopiatele Ortodoxe Române din Bihor.

„Au fost inventariate bunuri religioase cu valoare patrimonială, aparţinând cultului ortodox, depozitate în biserici de lemn, monument istoric. În acest scop au fost invitate 15 locaţii. Au fost eliberate 12 certificate de export pentru bunuri culturale mobile la cererea persoanelor fizice şi juridice. Au fost emise nouă răspunsuri la cerere pentru bunuri creaţie contemporană. S-a continuat acţiunea de identificare a agenţilor economici care comercializează bunuri culturale mobile şi s-au efectuat controale la cinci agenţi economici care comercializează bunuri culturale. A fost înaintată către Ministerul Culturii şi patrimoniului Naţional o solicitare privind ridicarea autorizaţiei de funcţionare a unui agent economic”, spune Lucian Silaghi, directorul DJCPN Bihor.

Şeful Culturii bihorene spune că a predat în custodia Muzeului Ţării Crişurilor o urnă şi un pandativ, descoperite întâmplător în Valea lui Mihai, piese care proveneau dintr-un mormânt de incineraţie din epoca târzie a bronzului. La cererea OTL, Direcţia de Cultură a solicitat Comisiei naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor două locomotive electrice datând de la sfârşitul secolului al XX-lea. În cadrul acţiunii derulate de DJCPN a fost aplicată şi o amendă de 4000 lei unei societăţi care comercializează bunuri culturale mobile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !