Bursă dispersată pentru rromi

Bursă dispersată pentru rromi
Câteva sute de locuri de muncă au la dispoziţie rromii din judeţul Bihor, care vor să se apuce de treabă. Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) încearcă prin toate metodele să-i facă pe rromi să se integreze.

Adeptă a proverbului „Dacă nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”, ANOFM a indicat agenţiilor judeţene să organizeze „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie rromă” în comunităţile în care trăiesc. Astfel, în Bihor „bursa” se va organiza pe o perioadă cuprinsă între 25.05 şi 9.06.2006 în opt localităţi.

„Consider binevenită organizarea bursei în mai multe locaţii, cât mai aproape de comunităţile numeroase de rromi şi în acele zone unde există oferte ale angajatorilor”, este de părere Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Locuri de muncă


La nivelul judeţului Bihor, „bursa” este organizată în parteneriat cu Fundaţia Ruhama. Până în prezent, în cele şapte locaţii din afara muncipiului Oradea şi-au confirmat prezenţa la „bursă” aproape 20 de angajatori care oferă peste 170 de locuri de muncă, majoritatea pentru muncitori necalificaţi. În Oradea au fost contactaţi 35 de angajatori, dar lista rămâne deschisă până în 2 iunie.

„Urmărim ca noi să asigurăm înscrierea la cursuri de calificare cu cofinanţare: 50% AJOFM Bihor, 50% angajatorul, pentru persoanele cu studii minime care sunt selectate pentru angajare”, a precizat directorul excutiv al AJOFM Bihor. Datele pentru desfăşurarea burselor locale au fost fixate de autorităţile din zonele respective.

„Pentru ca acţiunile să se bucure de succes am luat legătura cu liderii comunităţilor de rromi”, a subliniat Drăghici.
„Anul trecut, din cele 127 de locuri de muncă oferite rromilor, au fost ocupate 14. Dar atunci acţiunea s-a desfăşurat doar în Oradea. Sperăm ca de data aceasta numărul celor care se angajează să fie mai mare, având în vedere că sunt mai multe locaţii”, a declarat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !