Bursa in domeniul IT

3Comentarii
Bursa in domeniul IT
Au fost selectate în vederea angajării 250 de persoane din cele 450 prezente.

Peste 200 de locuri de munca au fost prezentate marti, 15 martie, de către cinci angajatori din domeniul IT şi componentelor electronice la „Bursa locurilor de munca”, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Au fost prezente firmele: Celestica Romania, Shinheung Electronics, Conextronics Romania, Hanil Electronics şi Tiptone.

Dintre cele 236 de oferte, 29 se adresau persoanelor cu studii superioare. În rest erau oferte pentru operatori mase plastice, tehnician electronist, tehnician mecanică, manipulanţi mărfuri, controlori decalitate, montatori subansamble, muncitori necalificaţi.

De voie de nevoie

AJOFM Bihor a trimis invitaţii şomerilor de a se prezenta la „Bursă”, ocazie cu care aceştia trebuiau să-şi vizeze pe loc şi adeverinţa de şomaj. Dacă unii dintre bihorenii prezenţi marti la „Bursă” doreau într-adevăr să se angajeze, alţii au venit doar pentru a bifa hârtia primită de la AJOFM şi a fi declaraţi necorespunzători de către angajatori, caz în care primeau în continuare indemnizaţia de şomaj. „Am 59 de ani, am lucrat la CFR. Unde să mă mai duc la munca acum? Peste câteva luni am dreptul să mă pensionez şi ăştia mă pun pe drumuri”, se revoltă un şomer prezent la „Bursă”.

Unii dintre reprezentanţii angajatorilor au fost şi ei nemulţumiţi. „Majoritatea vin să le dau negaţie pentru posturile pe care le oferim. Ar trebui să se uite mai bine ce posturi oferim şi apoi să vină. Avem doar două posturi: inginer electronist şi tehnician în electronică”, ne-a declarat Daniela Maruşca, economist la Conectronics.

Dumitriţa Vlad, manager resurse umane de la Shinheung Electronics a precizat că firma pe care o reprezintă are posturi atât pentru persoanele cu studii superioare, cât şi pentru cele necalificate. „Nu există condiţii speciale pentru muncitorii de la montaj subansamble. Trebuie doar puţină dexteritate şi acuitate vizuală”, a precizat reprezentanta Shinheung.

Celestica România, cea mai veche firmă în domeniu de pe piaţa bihoreană a ajuns deja la 2.500 de angajaţi. Codruţa Bala, manager resurse umane la Celestica spune că angajările se fac în continuu, iar criza nu i-a afectat deloc. „Avem un parteneriat cu Universitatea Oradea prin care studenţii vin la noi să vadă cum ne desfăşurăm activitatea. Chiar joi, avem un eveniment «Porţi deschise» în cadrul căruia 100 de studenţi vor veni la Celestica”, a subliniat Codruţa Bala.

La finanlul evenimentului, Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor, ne-a declarat că „ la Bursă au participat 450 de persoane dintre care au fost selectate în vederea angajării, 250 de persoane”. Peste o lună se va vedea câte dintre aceste oferte se vor materializa.

DAN BIRTA

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor