Bursa muncii exclusivista la Timisoara: invitati sunt detinutii de la penitenciar

De M. Hoster
Reactualizat la:
Bursa muncii exclusivista la Timisoara: invitati sunt detinutii de la penitenciar
Holul Casei Tineretului din Timişoara va avea vineri dimineaţa, până la orele prânzului, circulaţia restricţionată. Mai precis, între orele 9 şi 11, aici vor avea acces reprezentanţii mai multor firme interesate de noi angajaţi calificaţi şi mai mulţi dintre deţinuţii încarceraţi la Penitenciarul Timişoara, aflaţi în ultima parte a pedepsei pe care trebuie să o execute. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş va organiza o bursă a locurilor de muncă destinată puşcăriaşilor!

Acţiunea este rezultatul unui acord între AJOFM şi Penitenciarul Timişoara şi a fost gândită special pentru a oferi deţinuţilor o slujbă pentru momentul în care vor părăsi puşcăria. Un asemenea eveniment nu trebuie să pară a fi unul chiar „exotic”, cei încarceraţi la Penitenciarul Timişoara fac parte din categoriile de forţă de muncă cu cea mai mare căutare din oraş. Pe perioada în care cei pedepsiţi stau după gratii, aceştia participă la numeroase cursuri de pregătire şi recalificare profesională. Persoanele respective sunt des solicitate atât de firme, cât şi de reprezentanţii autorităţilor publice pentru prestarea de diferite munci, mai mult sau mai puţin calificate.

Desigur, este vorba de deţinuţii care nu sunt consideraţi periculoşi. Toate cursurile de pregătire, plus scoaterea la muncă a deţinuţilor, contribuie foarte mult la reintegrarea în societate a persoanelor respective, atunci când aceştia îşi termină pedeapsa şi sunt lăsaţi liberi.

Acţiunea de vineri, 2 decembrie, este una deosebită, accesul fiind, explicabil, restricţionat. „Evenimentul presupune şi o serie de măsuri de securitate suplimentare. La eveniment nu vor participa decât persoane aflate în Penitenciar. Oamenii au ocazia, ca la sfârşitul pedepsei, să aibă la eliberare un loc de muncă”, ne declara Liviu Neguţ, şeful AJOFM Timiş.

Colaborarea dintre AJOFM şi Penitenciarul Timişoara este una de durată, persoanele care mai au cel mult 9 luni până la eliberarea din detenţie beneficiază în mod constant de cursuri de calificare. Prin intermediul bursei de vineri cei care sunt eliberaţi pot fi integraţi mai uşor în civilie, având deja asigurat un loc de muncă şi un venit sigur.

Citeste si: Premiera la AJOFM Timis: Se pregateste Bursa locurilor de munca pentru detinuti!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !