„Bursă” şi orientare în carieră, proiect unic în România

De Dan Birta
1Comentariu
„Bursă” şi orientare în carieră, proiect unic în România
În cadrul „Târgului de orientare în carieră”, tinerii vor vedea ce înseamnă, practic, o meserie.

Un proiect pilot în România va fi implementat de AJOFM Bihor, în parteneriat cu Liceul Don Orione, în partea a doua a lunii octombrie. Este vorba de proiectul CARRER – „Rețea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță” – ROHU 331, proiect finanţat din FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Interreg V-A România-Ungaria. Proiectul este realizat în premieră în judeţul Bihor şi în ţară.

Obiective

„Obiectivul principal al proiectului este creșterea calităţii locurilor de muncă în regiunea vizată, prin crearea unui sistem care să permită exploatarea mai bună a capacităţilor existente în județele Bihor și Békés. Proiectul intentionează să fie un răspuns pentru multe dintre dificultățile socio-economice cu care se confruntă cetățenii fără loc de muncă din cele două județe, respectiv tinerii aflaţi la începutul carierei profesionale”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

În urma proiectului se are în vedere dezvoltarea unui sistem complet de consiliere în carieră pentru tineri (și nu numai) din județele Bihor și Békés, majoritatea fiind persoane care se află la începutul carierei profesionale. „Târgul de orientare în carieră” (a nu se confunda cu „Târgul de cariere” organizat pe bani de o firmă din Cluj Napoca) este gratuit, fiind cel mai mare eveniment de orientare în carieră din județul Bihor, adresat tinerilor, principalul grup țintă al evenimentului, dar şi familiilor acestora, care intenționează să se informeze despre oferta educaţională şi situaţia locurilor de muncă oferite de angajatori în prezent şi în perspectivă. Evenimentul va fi organizat în a doua parte a lunii octombrie 2019.

Participanţi

La eveniment se estimează participarea unui număr de 50 de angajatori care îşi vor prezenta procesele de lucru specifice domeniilor de activitate, dar şi nevoia de resurse umane, respectiv aptitudinile şi abilităţile specifice necesare ocupării posturilor din organizaţie. De asemenea, vor fi prezente instituţii de învăţămînt superior care îşi vor prezenta oferta educaţională din prezent şi perspectivă, în concordanţă cu piaţa forţei de muncă mereu în schimbare.

În cadrul „Târgului de orientare în carieră” vor fi prezenţi furnizori de formare profesională autorizaţi, al căror rol este acela de a oferi prin programe de formare profesională adecvate, abilităţi şi competenţe specifice fiecărei profesii, necesare angajatului pentru a performa la locul de muncă.

Inspectoratul Școlar Bihor îşi va prezenta oferta educaţională din prezent şi perspectivă, printr-un număr de 15 unităţi de învăţământ. AJOFM Bihor aşteaptă sugestii şi idei, din partea viitorilor expozanţi, respectiv intenţia acestora de participare. Persoană de contact: Moise Maria, e-mail: maria.moise@bh.anofm.ro, tel.0744 531541.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor