Burse de studiu in Canada pentru oradeni

Burse de studiu in Canada pentru oradeni

Zece studenţi de la Universitatea din Oradea vor studia în Canada timp de patru luni. Aceştia au aplicat pentru bursele oferite de Universitatea din Oradea prin programul EU-CANADA.

Universitatea din Oradea implementează în perioada 16 septembrie 2010 – 15 septembrie 2013 un proiect din domeniul “Parteneriatelor Transatlantice de Schimb”, cu titlul “Trans-Atlantic Network Established for Converting Brownfields Into Community Assets”. Proiectul este finanţat prin “Programul de cooperare UE-Canada”, derulat de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – EACEA), Bruxelles.

„Este un parteneriat transatlantic între două universităţi europene: Universitatea din Oradea şi Universitatea din Antile şi Guyana, Martinica, Franţa şi două universităţi canadiene: Universitatea din Ottawa şi Universitatea din Moncton”, a informat Alexandru Ilieş, coordonatorul proiectului.

Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, prin Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului este liderul european al proiectului.

 Mobilităţi comune

Proiectul, în valoare totală de 138.000 de euro, oferă sprijin financiar pentru mobilităţi comune care vizează schimburi de studenţi şi cadre didactice între universităţile participante, precum şi dezvoltarea în parteneriat a unor programe de cercetare din domeniul reconversiei terenurilor industriale dezafectate („brownfield sites”).

Pentru studenţii de la Universitatea din Oradea sunt alocate 10 burse. Data de începere a mobilităţilor în Canada este 2 septembrie 2012, 3 ianuarie 2013 şi 4 aprilie 2013. Locurile de desfăşurare a mobilităţilor sunt Universitatea din Ottawa, Provincia Ontario şi Universitatea din Moncton, Provincia New Brunswick.

Cei zece tineri vor primi o bursă în valoare de 1000 de euro/lună, care acoperă în mare parte costurile de cazare şi trai. Studenţii vor fi scutiţi de taxele de şcolarizare. În plus, primesc 1000 de euro pentru costuri de deplasare (călătorie + viză).

25 ianuarie a fost data limită de depunere a dosarului. Astăzi, de la ora 16:00, studenţii vor avea de susţinut un interviu.

Managerii proiectului sunt prof. univ. dr. Alexandru Ilieş, din partea Universităţii din Oradea şi profesor dr. Huhua Cao din partea Universităţii din Ottawa. Membrii echipei de proiect din partea Universităţii din Oradea sunt: prof.univ.dr. Alexandru Ilieş, conf.univ. dr. Dorina Camelia Ilieş, asistent univ. Vasile Grama şi drd. Cezar Morar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !