Burse în străinătate pentru licenţiaţi

Burse în străinătate pentru licenţiaţi
Odată cu aderarea noastră la Uniunea Europeană am dobândit multe libertăţi. Una dintre ele şi printre cele mai importante, este aceea de a studia în străinătate.

Din nefericire nu foarte mulţi nu au nici şansa, dar nici educaţia necesară pentru a aspira la aşa ceva. Pentru doritori însă, avem o veste bună: peste 250 de burse de studii şi cercetare postuniversitară şi postdoctorală, în valoare de 1.000 de euro pe lună, sunt scoase la bătaie de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), prin Centrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate (C.N.B.S.S.).

Concursul naţional „Nicolae Titulescu“ va promova formarea de specialişti în vederea integrării în Uniunea Europeană. Pentru a se putea înscrie la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie cetăţeni români cu domiciliul stabil în România, absolvenţi de studii superioare de lungă durată cu diploma de licenţă, de masterat sau studii aprofundate, fie studenţi la programele de masterat sau cursanţi la studii aprofundate, fie doctoranzi doctori în ştiinţe, fie tineri încadraţi în instituţiile administraţiei centrale sau locale.

De asemenea, trebuie să cunoască cel puţin o limbă de circulaţie internaţională. Bursele sunt de trei luni, iar un drum dus-întors în ţara de studiu este asigurat de MEC. Documentele necesare dosarului de înscriere la concurs pentru bursele „Nicolae Titulescu“ se găsesc pe site-ul: www.roburse.ro sau la sediul C.N.B.S.S. din Str. Spiru Haret nr. 12, sector 1, Bucureşti, telefon 021/3101905. Înscrierile se fac până pe 30 martie.

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !