Burse pentru studenţii romi medicinişti

5Comentarii
Burse pentru studenţii romi medicinişti
Pentru al treilea an consecutiv, studenţii de etnie romă de la Medicină şi Farmacie pot primi burse.

Reprezentanţii Institutului pentru o Societate Deschisă (OSI) şi ai Fondului de Educaţie pentru Romi (REF) anunţă cel de-al treilea an al programului de burse destinate studenţilor de etnie romă în domeniul Medicinei şi Farmaciei din România. Programul „Burse de studiu în domeniul medical pentru romi. Leadership în sănătate: o generaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii” se desfăşoară sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015 şi reprezintă o iniţiativă fără precedent în Europa Centrală şi de Est.  Fondurile programului de burse sunt asigurate de Institutul pentru o Societate Deschisă şi Fondul de Educaţie pentru Romi şi vor susţine studenţi de etnie romă care studiază sau au intenţia de a studia Medicina în România. Fondul de Educaţie pentru Romi va oferi burse studenţilor de etnie romă care urmează cursurile facultăţilor de Medicină, Farmacie, Stomatologie sau ale colegiilor de asistenţi medicali şi moaşe, precum şi medicilor rezidenţi, dacă respectivele instituţii sunt acreditate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România.

Iniţiativă sprijinită

Selectarea studenţilor pentru obţinerea de burse se va face pe baza meritelor academice, a motivaţiei lor profesionale şi a potenţialului de leadership. Iniţiativa e sprijinită de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, al Ministerului Sănătăţii şi al Agenţiei Naţionale pentru Romi. Formularele de aplicaţie pentru obţinerea burselor pot fi găsite online, la www.burseromi. ro  sau http://ref.rmusp. org . Dosarele cu documentaţia completă pot fi trimise până la data limită 30 mai 2010, pe adresa Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR), Str. Tebei, nr. 21, Cluj Napoca, 400305, Romania, în atentia domnului Robert Matei (Coordonator National Programe de Burse).  Beneficiarii burselor vor fi eligibili pentru finanţare suplimentară în scopul studierii unei limbi străine sau pentru participarea la conferinţe profesionale.

Până acum – 98

Toţi semifinaliştii împreună cu mentorii selectaţi vor participa la un program de pregătire în advocacy în scopul dezvoltării capacităţii lor personale şi de advocacy, astfel încât să poată promova în mod eficient dreptul persoanelor de etnie romă la servicii medicale. Astfel, Sastipen – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate va organiza în această vară o tabără de advocacy ca parte a programului de pregătire.

În 2008, primul an de implementare a acestui program, 35 de medici rezidenţi şi studenţi romi ai facultăţilor şi colegiilor de Medicină şi elevi ai unor şcoli profesionale medicale din România au primit burse de studii. Anul trecut, 63 de medici rezidenţi şi studenţi romi ai facultăţilor şi colegiilor de Medicină şi elevi ai unor şcoli profesionale medicale din România au primit burse de studii.

A.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor